Privremeni trener Osijeka: Mudrovao sam i kombinirao što napraviti u ovoj situaciji

Screenshot: Facebook NK Osijek

OSIJEK u subotu u 16 sati na Opus Areni dočekuje Rudeš u 11. kolu SuperSport HNL-a. Vodstvo Osijeka u utorak je nakon loših rezultata smijenilo trenera Stjepana Tomasa i sportskog direktora Ivicu Kuleševića. Dok slavonski prvoligaš traži novog trenera, momčad će privremeno voditi Ivo Smoje (44), bivši igrač, kapetan, skaut i pomoćni trener kluba. Osijek je šesti s 12 bodova, dok je Rudeš posljednji s jednim bodom. Smoje je najavio susret na konferenciji za medije.

"Preobražaj iz pomoćnog trenera u glavnog trenera je zahtjevan"

"Što sam promijenio? Prvo sam promijenio sebe. Preobražaj iz pomoćnog trenera u glavnog trenera je zahtjevan, trebao mi je dan, dva, možda sam se tek u trećem danu u potpunosti prebacio u novu ulogu. U ovom mikrociklusu je bilo nemoguće nešto promijeniti, ali zato smo puno razgovarali, sadržaj treninga je bio isključivo nogometni.

Pokušao sam opustiti igrače, vratiti im osmijeh na lice dok su na terenu, da uživaju, da se igraju nogometa. Nadam se da će doza opuštene atmosfere rezultirati pozitivnim ishodom utakmice", rekao je Smoje.

"Igrači su svjesni ozbiljnosti situacije"

"Dobro smo analizirali Rudeš, poštujemo ih i respektiramo. U toj momčadi postoje iznimno opasni pojedinci, postoje neke naznake da će igrati neki novi igrači i moramo se kvalitetno pripremiti. Imaju tri, četiri brza igrača koji će biti glavna opasnost ako stanu u čvrst blok.

Mi smo ozbiljni, ne možemo drugačiji ni biti u ovom trenutku. Nažalost, u zadnje vrijeme nismo pružali igre koje bi nas mogle ohrabrivati da će protiv ikoga biti lako, ali mislim da su igrači svjesni ozbiljnosti situacije i da to neće doći u pitanje", smatra Smoje.

"Ne bi bilo pametno nešto konkretno mijenjati"

Kristijan Lovrić i Jovan Manev neće nastupiti zbog akumuliranih žutih kartona. "Dosta smo promišljali i razmišljali u ovih nekoliko dana, puno sam razgovarao s ljudima koji su sa mnom, a to su Karlo Primorac, Marin Vučko, Filip Šušnjara i Mislav Leko. To su dečki s kojima sam proveo ovo vrijeme, s kojima sam mudrovao i kombinirao što i kako napraviti.

Razgovarao sam i sa sebi dragim ljudima koje iznimno poštujem i cijenim, kao što je Damir Vuica. Svi smo se složili da ne bi bilo pametno nešto konkretno mijenjati i ostajemo u formaciji koju smo do sada igrali. Naravno, neke igračke promjene će se dogoditi, ne bi imalo smisla nastaviti istim putem jer se, nažalost, pokazalo da nije bilo dobro", zaključio je Smoje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.