Prima bombe i metke, ali ne žali: Trenirati Celtic je prilika koja ti se pruža jednom u životu

NEIL LENNON priznao je da je iza njega najgori tjedan otkad je postao menadžer Celtica i da je njegov rad u klubu iz Glasgowa jedini razlog za prijetnje smrću koje je primio posljednjih mjeseci.

Škotska policija još uvijek istražuje tko je poslao pismo-bombu krajem prošlog mjeseca na Lennonovu adresu, ali i na adrese njegovih prijatelja i deklariranih navijača Celtica, odvjetnika Paula McBridea, te parlamentarne zastupnice Trish Godman.

"Mislim da svi znate razloge zbog kojih se to događa. Dobro je da se priča o tome jer možemo nešto napraviti. Sve mi to ostavlja gorak okus u ustima, ali i dalje sam potpuno posvećen klubu, navijačima i igračima. Ovo je najteži tjedan u mojoj trenerskoj karijeri. Mislim da svi znamo zašto se to događa" rekao je Lennon uoči nedjeljnog derbija protiv najvećeg rivala Rangersa u 34. kolu Premiershipa.

Navijači Celtica zapalili su svijeće oko Celtic Parka u znak podrške Lennonu koji priznaje da mu je teško što je posljednjih dana glavna priča u svim medijima.

"Ja sam nogometni trener, čovjek iz nogometa, a ne političar. Nikad nisam pričao o politici ili religiji. Nitko ne zaslužuje da mu se u životu dogodi ovakvo što. Gledate svoje lice svakog sata u vijestima i nakon nekog se vremena počnete pitati pričaju li oni doista o vama."

Dodao je sjevernoirski stručnjak da mu se život prošlih dana promijenio.

"Nastojim ne mijenjati život previše. Ne čuvaju me naoružani zaštitari ili takvo što, ali nažalost morali smo promijeniti neke navike. Zahvaljujem policiji na svim savjetima i profesionalizmu, te osiguranju koje mi je pružila. Unatoč svemu što se događa, ne žalim što sam pristao trenirati Celtic To je prilika koja ti se pruža jednom u životu."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.