Prijelazni rok: Leicester ruši rekord plaćen za Kramarića, Brazilski partijaneri u Chelseaju i Miamiju, a Ibra zagolicao maštu Ajaxu

Foto: Twitter

ZIMSKI PRIJELAZNI ROK ušao je u završnicu, a prije zatvaranja tržnice nogometaša posljednje transfere, posudbe i nezaobilazne glasine pratite na Indexu.

Vraća li se Ibra u Amsterdam?

Ne ljeto  ističe ugovor Zlatanu Ibrahimoviću u PSG-u i kako stvari stoje neće ga produžiti. Tako da je još neizvjesno gdje će sjajni Šveđanin nastaviti karijeru. Ibra je pozirao u dresu svog bivšeg kluba Ajaxa, a Kopljanici su odmah objavili video na svom Facebooku. Vraća li se Ibra u Amsterdam?

 
Message from Zlatan!

Draagt Zlatan Ibrahimovic dit shirt volgend jaar? Of draag jij het... SHARE & WIN THIS SHIRT (signed by Zlatan)Will Zlatan Ibrahimovic be wearing this jersey next year? Or will you...

Posted by AFC Ajax on Friday, January 29, 2016

Chelsea koristi posljednje sate prijelaznog roka: Nakon Pata doveo i Miazgu

Samo nekoliko sati nakon što je potpisao s bivšim brazilskim čudom od djeteta, Chelsea je objavio da je i službeno njihov igrač Matt Miazga, američki branič koji je do sada bio član New York Red Bulla

Leicester dovodi pojačanje u napadu na naslov: Chelsea prihvatio 11.5 milijuna funti za Remyja

Loic Remy (29), došao je u Chelsea iz QPR-a u ljeto 2014. za 10.5 milijuna funti, ali nikad nije dobio pravu šansu na Stamford Bridgeu, pa se već neko vrijeme govori o njegovoj prodaji. Sudeći po vijestima iz Engleske, do toga će konačno doći i to danas, jer Chelsea je prihvatio Leicesterovih 11.5 milijuna funti za francuskog napadača.
Leicester je ponudio posudbu, što je Chelsea odbio i natjerao zainteresirani klub na otkup neželjenog Remyja, za kojeg Lisice na kraju plaćaju dva i pol milijuna funti više nego što su u siječnju prošle godine dale za Andreja Kramarića, do sada rekordno skupu kupnju. 
 
Adriano u novim nastavcima Poroka Miamija
 
Adriano Leite Ribeiro, poznatiji ili zloglasniji kao Adriano, dva tjedna prije 34. rođendana počastio se angažmanom u američkom četvrtoligašu Miami Unitedu, devetom klubu u burnoj karijeri i još burnijem životu, koji su posljednjih par godina obilježavali poslovni odnosi s dilerima i intimni s travestitima.
 
Prije desetak godina bio je veliki, ali ne samo potencijal, nego golgeter. Međutim, prekomjerno uživanje u alkoholu i nostalgijom motivirani bjegovi u rodni Brazil, od nekadašnjeg L'Imperatorea napravili su debeljuškastu karikaturu.
Teško je iti pobrojiti koliko se puta Adriano neuspješno vraćao, ali posljednja gaža prije ove u "Sunshine Conferenceu", kako se zove liga u kojoj nastupa Miami, bila mu je 2014. u Atletico Paranenseu, gdje je odigrao tek jednu utakmicu. 
 
I sada se svim porocima skloni Adriano, koji zadnjih godina nije mogao potrčati, opet vraća i to u jednom od najporočnijih gradova na svijetu. Slutimo spektakl, pa makar u četvrtoj ligi!
 
Alexandre Pato (26) prije desetak godina po svemu izgledao kao nasljednik Romaria i Ronalda, da bi se na kraju zbog partijanja i ozljeda zamalo pretvorio u novog Adriana, spreman je za drugi pokušaj u europskom velikanu nakon što su on i Chelsea "oduševljeno" objavili da Patak dolazi na posudbu do kraja sezone iz Corinthiansa, koji više ne može plaćati njegovu raskošnu apanažu. 
Pato je zbog Chelseaja odbio Liverpool i Tottenham, te 3.3 milijuna dolara godišnje od kineskog Tianjin Quanjiana i prihvatio Chelseajevih osjetno nižih 2.5 milijuna godišnje. 
 
Pato je u Milan došao 2007., ali u nekoj drugoj eri, kada su Rossoneri bili prvaci Europe, a on sam programirani nasljednik spomenutih velikana s kojim su ga uspoređivali. Krenuo je sjajno, ali četiri godine kasnije zaredao s ozljedama i drastičnim padom forme, pa se početkom 2013. vratio u domovinu, točnije Corinthians, koji je za njega platio 15 milijuna eura, ali ga je brzo poslao na posudbu u Sao Paulo.
Još uvijek je u godinama kada može puno pružiti, ali do sada se pokazao kao netko tko nije ispunio (pre)velika očekivanja, pa je Chelseaju kupnja ovog nedvojbeno talentiranog, ali i "svilenog" napadača priličan rizik. Posebno jer je Falcao ozlijeđen, Hiddink ne računa na Remyja, pa mu je Diego Costa jedini napadač. 
 
Wenger se pohvalio slikom s dva nigerijska dragulja koji zajedno imaju Isusove godine
 
Kelechi Nwakali (16) i Samuel Chukwueze (17), imena su koja vam neće značiti previše, osim ako niste gledali Svjetsko prvenstvo U17 reprezentacija prošle godine u Čileu, na kojem je Nigerija trijumfirala upravo zahvaljujući navedenom dvojcu, Nwakali je proglašen najboljim igračem SP-a i nagrađen Zlatnom loptom, dok je Chukwueze osvojio Brončanu kopačku za po tri gola i asistencije.
S ovakvim referencama došli su na vrhove popisa svih skauta bogatih klubova koji drže do sebe, ali konkurenciju je preduhitrio Arsene Wenger. Kao da bi to mogao napraviti netko drugi nego najveći poklonik mladih talenata sa svih strana svijeta koje treba brižno i strpljivo uzgajati i razvijati. 
 
Wenger se i pohvalio fotografijom s poželjnim nigerijskim mladićima, a osim klupskog predsjednika Ivana Gazidisa, s trenerom i budućim igračima Arsenala nasmijan pozira i njegov bivši napadač Nwankwo Kanu, Nigerijac koji je poslužio kao časnik za vezu sa sunarodnjacima. 
 
Naravno, kao maloljetnici ne mogu potpisati profesionalne ugovore s Arsenalom, ali mogu predugovore, nakon kojih će provesti par godina u klubu kako bi se prilagodili i razvili do igrača za prvu momčad. Taj put prošao je i Cesc Fabregas, kojeg je Wenger doveo kada je imao 15 godina. 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.