supersport hnl

Predsjednik Gorice: Sudac je trčeći prema VAR monitoru znao da će dosuditi penal

Foto: Davor Javorović/Pixsell

OSIJEK je sinoć u 1. kolu SuperSport HNL-a pobijedio Goricu 2:1 s dva gola Diona Drene Belje. On je u 62. minuti doveo Osijek u vodstvo, da bi četiri minute kasnije Lončar zabio autogol. No Beljo je u 74. iz penala donio pobjedu Osijeku u susretu u kojem je sudac Ante Čuljak pokazao čak 13 žutih kartona.

Predsjednik Gorice Nenad Črnko je nakon utakmice bio ogorčen suđenjem koje je, po njegovu mišljenju, bilo tendenciozno. Edinu Julardžiji je pokazao crveni karton, nakon utakmice ga je trener Gorice Samir Toplak lovio po terenu, a igrači Gorice bili su također ljutiti na Čuljkovo suđenje. Črnko je posebno ogorčen penalom koji je dosuđen za Osijek.

Črnko smatra da je Osijek do pobjede došao na prljav način

"Uoči sezone je dogovor bio da se lagani kontakti ne sude kao penali, a kod penala za Osijek povlačenje je bilo obostrano. Sudac je bio vrlo blizu, vidio je da je Beljin pad prenaglašen i pokazao mu je žuti za simuliranje. A kad ga je Bebek pozvao da pogleda snimku, on je već dok je trčao prema VAR monitoru odlučio da će odluku promijeniti. To se vidjelo po načinu na koji je pogledao snimku", rekao je Črnko i nastavio:

"Osijek je zaslužio pobjedu po nogometnim elementima, ali činjenica je da smo oštećeni u ključnim dijelovima utakmice i da je Osijek do pobjede došao na prljav način. Svaka rubna situacija išla je na njihovu stranu, a čim ti pokažeš 13 žutih kartona, jasno je da nemaš utakmicu pod kontrolom. 

Mladi suci i dalje ne žele preuzeti odgovornost. Ako si bio blizu i vidio si da je riječ o naglašenom bacanju u šesnaestercu, zašto uopće ideš gledati snimku? Ostani dosljedan, kaži 'bio sam blizu i vidio sve' i igraj dalje."

Bjelica komentirao suđenje prije sezone

Osijekov trener Nenad Bjelica je nekoliko dana uoči sezone na press-konferenciji govorio o suđenju. Rekao je da će razgovarati sa šefom sudaca Brunom Marićem te da očekuje isti tretman kao drugi klubovi i pozvao ga je na odgovornost.

"Ako su te prijetnje Nenada Bjelice urodile plodom da imamo suđenje kakvo smo imali jučer, onda to ne samo da nije dobro nego je malo i žalosno. Ne želim vjerovati u to jer bi to bilo poražavajuće, ali govoriti takve stvari prije početka prvenstva uopće nije lijepo niti bi suci to trebali slušati", dodao je Črnko.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.