Povijesni poraz Uniteda dovest će do promjena pravila? Collina: Razmislit ćemo

Foto: EPA

PIERLUIGI COLLINA (63), legendarni sudac i danas prvi čovjek FIFA-ine sudačke komisije, rekao je kako bi u budućnosti mogli razmisliti o uvođenju "pravila milosti" u nogomet ako bi jedna momčad imala veliku prednost u odnosu na drugu. Collina je o tome govorio nakon utakmice u kojoj je Liverpool sa 7:0 pobijedio Manchester United i u kojoj su bile tri minute sudačke nadoknade, uz po pet zamjena u obje momčadi.

"Dodane su četiri minute - jedna u prvom poluvremenu i tri u drugom. No u drugom poluvremenu postignuto je šest pogodaka. Razumijem da je teško shvatiti određivanje točnog dodanog vremena pri rezultatu 7:0. Međutim, u nekim natjecanjima gol-razlika može bili odlučujuća kod poretka, tako da jedan zabijeni gol može činiti razliku", izjavio je Collina.

Collina nije isključio mogućnost uvođenja "pravila milosti", kao u bejzbolu. "Možda bismo u budućnosti mogli razmotriti pravilo da se dodatno vrijeme na kraju utakmice ne mora određivati ako postoji određena razlika u golovima između momčadi. Moramo razmotriti što bi bila odluka donesena na temelju zdravog razuma, no svakako bi bila unutar pravila igre", rekao je Collina.

Infantino: Moramo se boriti protiv gubitka vremena

Darwin Nunez, Cody Gakpo i Mohamed Salah postigli su po dva pogotka za momčad trenera Jurgena Kloppa, dok je jedan dodao Roberto Firmino. Mančesterski sastav, čiji je trener Erik Ten Hag, time je izjednačio najteži poraz u povijesti kluba. Identičnim rezultatom izgubio je u prvenstvenoj utakmici protiv Wolverhamptona davne 1931. godine.

Podsjetimo, za vrijeme Svjetskog prvenstva u Kataru svjedočili smo premijernom isprobavanju posebnog pravila o sudačkim dodacima regularnom dijelu utakmice. Izgubljeno vrijeme u kojem lopta nije u igri mjerilo se u sekundu, pa smo tako na svim utakmicama dobivali dulje sudačke nadoknade, nekada i u trajanju do petnaestak minuta.

Predsjednik FIFA-e Gianni Infantino rekao je kako bi to pravilo moglo postati univerzalno i da će se zbog određivanja duljine nadoknade pedantno mjeriti cjelokupno izgubljeno vrijeme, uključujući ono kada igrači slave golove.

"Moramo se boriti protiv gubitka vremena. Vidjeli smo da je na prošlom Svjetskom prvenstvu puno vremena dodano upravo iz tog razloga. Želimo da dodavanje potrebnog vremena bude univerzalno i dosljedno pravilo. Želimo da svi suci znaju da svatko mora dodati izgubljeno vrijeme zbog ozljeda, zamjena..." izjavio je Infantino.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.