Snježna kraljica

Povijesni dan za hrvatske skijaše na Sljemenu. Četvorica idu u drugu vožnju

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

U PRVOJ vožnji sljemenskog slaloma Hrvatska je imala četiri predstavnika i sva četiri su ostvarila plasman u drugu vožnju.

Filip Zubčić je nastupio prvi i ostvario odlično 10. mjesto sa sekundom zaostatka za vodećim Francuzom Clementom Noëlom koji je na Sljemenu pobijedio prošle sezone. Zubčić može žaliti i za boljim rezultatom jer je pred samim ciljem napravio veliku grešku i skoro ispao.

Samuel Kolega je kao 30. uspio ući u drugu vožnju

Istok Rodeš je odvozio odličnu prvu vožnju i bez velikih pogrešaka završio na 18. mjestu koje dijeli s Francuzom Jean-Baptisteom Grangeom.

Posebno su oduševili Matej Vidović i Samuel Kolega. Oni su startali 52. i 53. Vidović je odvozio vrlo sigurnu vožnju i završio 21., dok je Kolega ušao u drugu vožnju kao 30.

Druga vožnja je na rasporedu od 15:30 uz tekstualni prijenos na Indexu.


Tekstualni prijenos prve vožnje slalomaša na Sljemenu

13:26 Samuel Kolega je 30. Ima dvije sekunde i 50 stotinki zaostatka za vodećim Francuzom.

13:25 Matej Vidović je 21. Hrvatska će imati najmanje tri vozača u drugoj vožnji. Vidović ima dvije sekunde i pet stotinki zaostatka za vodećim Noëlom.

13:24 Rodeša je prestigao samo Norvežanin McGrath sa startnim brojem 44. Rodeš je trenutno 44.

13:09 Istok Rodeš je 17. Ima sekundu i 90 stotinki zaostatka za vodećim. Nije napravio nikakvu grešku u prvoj vožnji i Hrvatska je blizu dva predstavnika u drugoj vožnji.

13:07 Pobjednik sa sljemenske utrke iz 2010. Giuliano Razzoli je trenutno 22. s dvije sekunde i 34 stotinke zaostatka.

13:03 Posljednjih nekoliko skijaša unutar TOP 30 nije uspjelo ugroziti najbolje skijaše, pa tako ni Filipa Zubčića koji je i dalje 10. sa sekundom zaostatka za vodećim Francuzom Noëlom. Istok Rodeš kreće 33.

12:54 Slovenac Hadalin je odvozio odličnu prvu vožnju sa startnim brojem 24. Ostvario je peto vrijeme s 85 stotinki zaostatka za vodećim Noëlom. Zubčić je trenutno 10.

12:47 Austrijanac Fabio Gstrein je prestigao Zubčića. Ima samo stotinku prednosti nad hrvatskim skijašem. Zubčić je trenutno deveti.

12:45 Tri su skijaša nastupila poslije Zubčića i nijedan nije uspio ugroziti njegovo osmo mjesto. Valja istaknuti kako Zubčića od trećeg mjesta dijele samo 64 stotinke.

12:40 Filip Zubčić je u cilj ušao kao osmi sa sekundom zaostatka. Fantastično je vozio do trećeg prolaza, ali je pred samom ciljnom ravninom napravio pogrešku koja ga je zasad koštala boljeg plasmana.

12:37 Prvu vožnju je završilo 15 najboljih skijaša, drugu skupinu će otvoriti hrvatski adut Filip Zubčić

12:35 Austrijanac Manuel Feller se s 14. startnim brojem probio na treće mjesto. Ima 51 stotinku zaostatka.

12:35 Magle više nema na stazi, što je dobra vijest za skijaše, ali je počeo padati snijeg.

12:34 Odličan je bio Muffat-Jeandet iz Francuske. Probio se na četvrto mjesto sa samo 89 stotinki zaostatka. Čak je šest vodećih unutar sekunde.

12:32 Nijemac Linus Strasser je završio peti sa startnim brojem 12. Ima 96 stotinki zaostatka.

12:31 Stazom je prošlo 11 skijaša, a dvojica su zasad ispala, Švicarac Meillard i Talijan Vinatzer.

12:27 Najviše je nakon prvih sedam skijaša podbacio Švicarac Ramon Zenhäusern, pobjednik iz Alta Badije. On zaostaje sekundu i 35 stotinki za prvim Noëlom.

12:25 Prošlogodišnji pobjednik Clement Noël je imao problema u prvom dijelu staze, ali je u drugom dijelu staze nadoknadio zaostatak i poveo s 36 stotinki prednosti nad Foss-Solevaagom.

12:21 Henrik Kristoffersen je nakon četiri skijaša posljednji sa 67 stotinki zaostatka.

12:18 Norvežanin Foss-Solevaag je 42 stotinke brži od Austrijanca Marca Schwarza.

12:14 Testni vozač Ivica Kostelić je bez problema odradio svoju vožnju. Podsjetimo, u nedjelju je prije utrke skijašica doživio pad.


UOČI UTRKE

NAKON utrke skijašica 3. siječnja na Sljemenu su u sklopu slalomske utrke Svjetskog kupa na red došli skijaši.

Među njima su i četiri hrvatska predstavnika, Filip Zubčić, Istok Rodeš, Samuel Kolega i Matej Vidović. Prva vožnja je na rasporedu od 12:15, a druga od 15:30.

Najbolji Zubčićev slalomski rezultat ove sezone je 20. mjesto

Nažalost, ove godine hrvatske skijaše i njihove najbolje svjetske kolege neće pratiti veliki broj gledatelja uz Crveni spust. Zbog koronavirusa se utrka održava pod najstrožim epidemiološkim mjerama.

Hrvatsko skijanje najviše nade na Sljemenu polaže u Filipa Zubčića, trenutno osmog u ukupnom poretku Svjetskog kupa. Do te je pozicije došao prvim i trećim mjestom u Santa Caterini te 10. u Alta Badiji u tri veleslaloma. U slalomu mu je ove sezone najbolji rezultat 20. mjesto iz Madonne di Campiglio, čime je potvrdio bolja startna mjesta u svojoj slabijoj tehničkoj disciplini.

Kristoffersen je najveći favorit za pobjedu ove sezone

Zubčić je na Sljemenu ostvario i svoj najbolji slalomski rezultat u karijeri. On je 2015. godine bio 15., a pobjedu je odnio Austrijanac Marcel Hirscher.

Spomenuti Hirscher ima i najviše pobjeda na Sljemenu. Čak je pet puta bio proglašen sljemenskim kraljem. Prošle sezone je pobijedio Francuz Clement Noël, a ove sezone je najveći favorit Norvežanin Henrik Kristoffersen.

Zubčić ima startni broj 16, Istok Rodeš 33

On je vodeći u ukupnom poretku slalomaša nakon dvije odvožene utrke. U Alta Badiji je slavio Švicarac Ramon Zenhäusern, a u Madonni di Campiglio Kristoffersen.

Prvi će na današnjoj utrci startati upravo Kristoffersen, Filip Zubčić ima startni broj 16, Istok Rodeš 33, Matej Vidović 52 i Samuel Kolega 53.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.