Potvrđeno: UFC u Rusiji organizira najveći event u svojoj povijesti

Foto: Getty Images / Guliver Image

UFC će 20. travnja drugi put u svojoj povijesti održati event u Rusiji. Ovog puta odlučili su se za stadion Krestovsky u Sankt Peterburgu. Radi se o najskupljem stadionu u Europi, čija je devetogodišnja izgradnja koštala nešto više od milijarde eura, a ugostio je 7 utakmica na proteklom Svjetskom prvenstvu, među ostalima, polufinale između Francuske i Belgije te utakmicu za treće mjesto.

Stadion ima službeni kapacitet od 65 tisuća mjesta, ali s obzirom na to da bi se stolice postavile i na sam travnjak, uz kavez, UFC bi mogao raspolagati kapacitetom od 80 tisuća mjesta. Tako bi to postao daleko najveći UFC event po broju gledatelja uživo. Dosadašnji rekord drži UFC 193 u Docklandsu (predgrađe Melbournea), na kojem je Ronda Rousey doživjela prvi poraz u karijeri kada ju je spektakularno nokautirala Holly Holm. Tom povijesnom meču uživo je svjedočilo 56.214 ljudi. 

Očekuje se kako bi UFC za ovaj event mogao angažirati velike domaće zvijezde poput Aleksandra Volkova (protivnik bi mu mogao biti legendarni Alistair Overeem) i Sergeja Pavloviča koji je u prošlom meču upisao prvi poraz u karijeri, i to baš protiv Overeema. Nažalost, postoji jako mala šansa da ćemo na tom eventu vidjeti fantastičnog Dagestanca Nurmagomedova koji pregovara o idućim borbama u SAD-u, gdje će braniti titulu. 

Jedini dosadašnji event u Rusiji bio je održan prije četiri mjeseca u Moskvi, kada je vrlo brzo rasprodana dvorana relativno skromnog kapaciteta od 22 tisuće ljudi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.