Iz reprezentacije u sudnicu: Miše svjedočio na suđenju Hajdukovim direktorima

Foto: Hina

ANTE MIŠE, pomoćni trener hrvatske nogometne reprezentacije, svjedočio je danas na suđenju Hajdukovim direktorima s kraja 90-ih. Miše dosad nije bio ispitan u postupku koji se vodi već 16 godina.

Nije se mogao sjetiti kako je primao novac od kluba, misli da ga je dobivao od blagajnika Duje Bilića i da su jedno vrijeme primali novac preko računa u Hrvatskoj. Preko blagajne mu se nisu isplaćivale devize. Nikada nije primio plaću preko banke Bawag, niti je čuo za takve isplate. Silvio sporta se sjeća jer je bio sponzor. Nemico mu nije poznat.

Teško se sjetiti nakon 20 godina

Premije je isplaćivao blagajnik, a svaki primitak novca Miše je potpisao. Kako se plaćao porez, nije mu poznato.

Miše je potvrdio da je dobio 100 tisuća DEM i da je taj novac podijelio nekome od okrivljenika te ga vratio u blagajnu. Zašto je to napravio? Zamolili su ga. Isplata sigurno nije bila prije 2000. godine, a poslije ne zna, nije siguran. Najvjerojatnije je za ovu transakciju dobio potvrdu, ne sjeća se.

Erceg, Vulić i Šangut svjedočit će dogodine

Suđenje se nastavlja dogodine kada će biti pozvani svjedoci Gordan Šangut, nekad član Upravnog odbora kluba te igrači Tomislav Erceg i Kažimir Vulić. Predložio ih je prvooptuženi Željko Kovačević kako bi nešto rekli o radu Upravnog odbora, a osobito oko 250 tisuća DEM iz prve točke optužnice.

Radi se o novcu kojeg je koncem 1997. godine preuzeo drugooptuženi Petar Reić za pravo prijenosa međunarodnih utakmica. U optužnici se navodi kako su Kovačević i Reić zatražili od blagajnika Bilića da im bez osnova isplati 950 tisuća kuna, a njemu naložili da evidentira kako je agencija UFA uplatila svega 50 tisuća DEM.

Uz Kovačevića i Reića, sude i Ivanu Maršiću, Ivi Šurjaku, Velimiru Striniću i Ivanu Zeliću. Terete ih za štetu u Hajduku od 1,8 milijuna kuna te štetu u državnom proračunu veću od 100 milijuna kuna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.