Poljud gorio na otvaranju sezone, osam tisuća ljudi gledalo Hajduk u pripremnoj utakmici protiv Gornika (4:0)

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

HAJDUK je u prvoj pripremnoj utakmici ove sezone na Poljudu slavio s 4:0 protiv Gornika. Golove za Bijele postigli su Gyurcso, Šego, Bašić i Tudor. Na Poljudu je vladala sjajna atmosfera, a okupilo se oko osam tisuća gledatelja. Istočna tribina je bila zatvorena zbog skorašnjeg održavanja festivala elektroničke glazbe.

 

Hrvatskog i poljskog prvoligaša vežu prijateljski odnosi, a navijači obje momčadi zovu se Torcida. U Splitu je cijeli dan vladala sjajna atmosfera...

Bio je to uzvratni prijateljski susret dvaju klubova koji su svoju prvu utakmicu odigrali 24. ožujka na stadionu Arena Zabrze. Slavili su Poljaci s 3:2, a utakmica je zapamćena po veličanstvenoj atmosferi. Više od 20 tisuća navijača bilo je prisutno na stadionu domaćina.

Hajduk je prvoj pripremnoj utakmici ove sezone ostavio jako dobar dojam. Splićani su dominirali od prve do zadnje minute susreta i pokazali su da im poljski prijatelji barem u ovom trenutku ne mogu parirati kvalitetom.

Hajduk je nastupio u miješanom sastavu jer su poštedu dobili neki od prošlosezonskih prvotimaca poput Saida, Gentsogloua i Futacsa, a na tribinama je ostao i novopridošli napadač Ivanovski. 

Dvije različite jedanaestorke su dobile po 45 minuta, a u prvom dijelu su nastupile i tri prinove. Duka se istaknuo s nekoliko dobrih intervencija, a Mikulić je u paru s kapetanom Nižićem izgledao jako sigurno. Beširović je na poziciji zadnjeg veznog igrača odigrao bez većih pogrešaka, ali dojam je da je mogao pokazati više. 

Najbolji igrač prvog dijela Adam Gyurcso fantastičnim golom iz slobodnjaka i asistencijom za mladog Šegu ponovno je potvrdio da je jedan od najboljih Hajdukovih igrača. 

U drugom dijelu se igra prilično rascjepkala, ali definitivno treba istaknuti dva bljeska Tome Bašića. Prvo je izvrsno izveo slobodan udarac i povisio rezultat na 3:0, a zatim je i nakon prodora po lijevoj strani asistirao Tudoru za 4:0. 

Pripreme tek počinju, ali visoka pobjeda i dobra igra mladih igrača razlog su za optimizam svih navijača Hajduka.

Početne postave:


 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.