NBA

Policajac gurao i psovao predsjednika NBA prvaka pa ga tužio. Pogledajte snimku

Foto: screenshot

VIŠE od godinu dana nakon incidenta objavljena je snimka sukoba predsjednika Toronto Raptorsa Masaija Ujirija s policajcem koji ga je pokušao zaustaviti na putu na teren nekoliko minuta nakon što je kanadska momčad osvojila svoj prvi naslov NBA prvaka. Policajac je tužio Ujirija zbog nanošenja ozljeda s trajnim posljedicama, ali ova snimka dokazuje da je on bio agresor.

Raptorsi su u Oaklandu 14. lipnja prošle godine pobijedili Golden State 114:110 i s ukupnih 4:2 osvojili NBA naslov, a Ujiri je krenuo na parket pridružiti se slavlju. Zaustavio ga je Alan Strickland, zamjenik u šerifovom uredu okruga Alameda, i došlo je do sukoba, koji je završio tako što je Ujiri odgurnuo policajca.

Tužio ga je zbog ozljeda glave, trajnih fizičkih i emotivnih posljedica te tvrdio da je Ujiri imao nasilne i zle namjere

Strickland ga je u veljači tužio uz tvrdnju da ga je odgurnuo tako snažno da je mu je nanio ozljede glave, čeljusti, brade i zubi. Naveo je da je Ujiri zaobišao osiguranje, pokušao se sjuriti na teren te ga udario u lice i prsa s obje šake. Rekao je i da je šef Raptorsa imao nasilne namjere i zle motive.

Tvrdio je da ga je pokušao zaustaviti jer Ujiri nije imao istaknutu akreditaciju.

Snimka je pokazala nešto sasvim suprotno

Međutim, snimka sa Stricklandova bodycama pokazuje da je on prvi grubo odgurnuo Ujirija, opsovao ga i odgurnuo još jedanput, prije nego što mu je ovaj uzvratio. Snimka pokazuje i da je Ujiri imao akreditaciju u ruci i taman ju je u trenutku susreta s policajcem spremao u džep.

Strickland je u tužbi rekao da je zadobio "šok živčanog sustava" zbog kojeg vjeruje da će imati trajne posljedice, kako fizičke tako i emotivne, da zbog toga ne može vršiti svoje dužnosti i da će tako biti još neko vrijeme.

Nije imao tragova sukoba kad je iste večeri došao u bolnicu

Ujirijevi odvjetnici iznijeli su dokaze da Strickland nije imao nikakvih vidljivih tragova sukoba na licu kad je te večeri otišao u bolnici, kao i snimke iz veljače na kojima nosi kutije i barata motornom pilom, što ruši njegove tvrdnje o trajnoj onesposobljenosti.

Konačno, policajca su diskreditirali dokazima o starom slučaju prevare osiguranja, zbog kojih nije dobio posao u policiji San Matea 2005. godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.