Pokojni Prince igrao je košarku, bio je žgoljavi bek i mrzio je svoje trenere

Foto: Getty Images / Guliver Image

VIJEST o smrti glazbene ikone Princea obilježila je jučerašnji dan, a za njim tuguju milijuni obožavatelja diljem svijeta. O njegovoj karijeri najvjerniji fanovi vjerojatno znaju sve, no malo je poznato da je glazbena scena osamdesetih i devedesetih godina prošlog stoljeća mogla bitno drugačije izgledati da Prince "mikrofonku" nije odbacio zbog mikrofona...

Igrao je beka za srednju školu, a iz petorke ga je izgurao polubrat

Punim imenom Prince Rogers Nelson u ranim sedamdesetima bio je žgoljavi bek s ogromnom afro frizurom, popularnom "mikrofonkom. Igrao je za svoju srednju školu Bryant Junior High u Minneapolisu (na fotografiji u dresu s brojem tri)... Zapravo, sjedio je na klupi, bio je vrlo talentiran, ali nije mogao upasti u prvu petorku, tvrde njegovi trener, zbog jedne od najvećih zvijezda te generacije, njegovog polubrata Duanea Nelsona (na fotografiji u dresu s brojem 21). A zbog svog statusa često se znao svađati s trenerima.


Prince je 1976. godine promijenio školu i prebacio se u Central High School, a tad je već naginjao ka glazbi, između ostalog jer se nije mogao probiti na parketu, no i dalje je rado igrao košarku. Nije mu bilo strano zapucati po košu u visokim petama koje su mu kasnije postale zaštitni znak.


Fotografija u košarkaškom dresu objavljena je uoči premijere filma "Purple Rain"

Fotografiju iz košarkaške faze popularnog pjevača objavila je novinarka Star Tribiunea na Twitteru nakon što ju je pronašla kopajući u arhivi, a preuzeta je iz njegovog srednjoškolskog godišnjaka. Ista fotografija već je objavljena u tim novinama 1984. godine nakon holivudske premijere njegovog glumačkog debija u filmu "Purple Rain". Za feljton o Princeu novinari Star Tribunea intervjuirali su njegove roditelje, srednjoškolsku profesoricu glazbenog, "šulkolege" i muzičare s kojima je svirao u djetinjstvu. U njemu je završila i spomenuta fotografija.



Volio je i američki nogomet, navijao je za Minnesota Vikingse

Prince je volio i američki nogomet, bio je veliki navijač NFL momčadi Minnesota Vikings iz svojeg rodnog grada i posvetio im je navijačku pjesmu "Purple and Gold". Samo je prikladno da je čovjek kojem je jedan od najupečatljivijih hitova "Purple Rain" (Purpurna kiša) snimi pjesmu o momčadi koja igra u dresovima purpurne boje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.