Pojedini igrači Philadelphia Eaglesa bojkotirat će posjet Bijeloj kući i Donaldu Trumpu

Foto: Getty Images

PHILADELPHIA EAGLES u sinoćnjem finalu Super Bowla pobjedom nad New England Patriotsom s 41:33 na US Bank Stadiumu iz trećeg pokušaja ovjenčao se prvom šampionskom titulom.
Dok Philadelphia slavi povijesni podvig, pojedinci su obznanili kako neće sudjelovati u tradicionalnom posjetu Bijeloj kući isključivo zbog predsjednika Donalda Trumpa koji je u rujnu protekle godine u javnom ispadu na mitingu u Alabami pozivao da se otpuste igrači koji kleče tijekom himne jer, kako je tada kazao, vrijeđaju Ameriku i njezine vrijednosti.
 
"Čestitke Philadelphiji Eagles na izvrsnoj Super Bowl pobjedi", poručio je Donald Trump nedugo nakon svršetka utakmice na svojem Twitter računu.
 
"Pojedinci tvrde da se protivimo himni. Ne, svojim klečanjem ne protestiramo, već iskazujemo poštovanje", svojedobno je poručio Philadelphijin igrač Torrey Smith, jedan od najglasnijih kritičara predsjedničkog rujanskog govora koji su osudili i mnogobrojni klupski dužnosnici i igrači Nacionalne lige američkog nogometa (NFL).
 
"Ne, neću posjetiti Bijelu kuću. Šalite li se sa mnom?" rekao je Philadelphijin branič Chris Long u prošlotjednom intervjuu za Pardon My Take.
 
"Ne osjećam se dobrodošlim u Bijelu kuću. Neću se odazvati pozivu", rekao je LeGarrette Blount, još jedan istomišljenik teze kako je Donald Trump pretjerao skandaloznom, neoprostivom izjavom.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.