sp 2022

Pogledajte najluđu utakmicu u povijesti kvalifikacija za SP. Ekvador, Brazil i VAR

Foto: Profimedia

EKVADOR - BRAZIL (1:1) ulazi u povijest kao možda najluđa utakmica u povijesti kvalifikacija za SP. To se posebno odnosi na njenih nevjerojatnih prvih 25 minuta. Brazil, koji se pet kola prije kraja južnoameričkih kvalifikacija plasirao u Katar, gostovao je kod velikog iznenađenja. Ekvador je pred kraj borbe za SP daleko ispred Urugvaja, Kolumbije i Čilea, s velikim šansama da zadrži treće mjesto i izravno se plasira na SP.

Dva crvena u prvih 20 minuta

Casemiro je u 6. minuti donio vodstvo Brazilu nakon niza grešaka domaće obrane. Kolumbijski sudac Wilmar Roldan je već do 20. minute isključio dva igrača, a prvi od njih crveni je dobio Alexander Dominguez, golman Ekvadora. Zaslužio ga je u 15. minuti jer je izvan kaznenog prostora u vrat udario Matheusa Cunhu. Pet minuta kasnije i Brazil je ostao s igračem manje jer je njegov desni bočni Emerson Royal za malo vremena dobio dva žuta kartona. 

Alissonu VAR oprostio prvi crveni

U 25. minuti Alisson je dobio crveni karton jer je letećim startom pokosio Michaela Estradu, ali je VAR promijenio Roldanovu presudu u žuti. Objasnio je glavnom sucu da je oštar start brazilskog golmana nad ekvadorskim napadačem bio posljedica njegovog čišćenja lopte, a ne namjera ozljeđivanja suparnika. 

VAR u prvih 13 minuta drugog poluvremena poništio gol i penal za Ekvador

Čim je počelo drugo poluvrijeme Estrada je zabio za Ekvador. Sudac na terenu je priznao gol, ali ga je na intervenciju VAR-a poništio jer je u akciji koja mu je prethodila lopta izašla iz terena. U 58. minuti Roldan je dosudio penal za Ekvador zbog prekršaja na Pervisu Estupinanu, ali VAR ga je poništio jer je dokazao da nije bilo dovoljnog kontakta. 

U nadoknadi je VAR anulirao drugi crveni Alissonu te još jedan penal za Ekvador

Ipak, Ekvador je u 75. minuti uspio zabiti bez da mu je VAR poništio gol. Izjednačio je Felix Torres nakon ubačaja iz kornera. I onda, u sudačkoj nadoknadi najkontroverznije utakmice dvije najkontroverznije odluke. Glavni sudac na terenu dosudio je penal za Ekvador i crveni karton Alissonu zbog grubog prekršaja, ali je VAR poništio obje njegove odluke. 

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ NAJLUĐU UTAKMICU U POVIJESTI KVALIFIKACIJA ZA SP

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.