Pogledajte najlakši koš u NBA povijesti. Warriorsi zabili pet na nula, Mavsi bijesni

Screenshot: Twitter

U IZUZETNO važnoj utakmici u borbi za doigravanje NBA prvaci Golden State Warriorsi u Dallasu su pobijedili Maverickse 127:125 i potisnuli ih na rub ispadanja čak i iz play-ina. U tako tijesnoj utakmici odlučivali su detalji, a jedan poprilično očit dogodio se u trećoj četvrtini, kad su Warriorsi izveli loptu i zabili koš u situaciji pet na nula, dok su igrači Mavsa bili na drugoj strani terena.

VIDEO: Arena Sport

Snimka koju će kao mem oduševljeno koristiti svi zagovaratelji teze da se u NBA-u ne igra obrana već je postala viralna i djeluje kao neobjašnjiva pogreška igrača Dallasa. Samo, naravno da je objašnjiva, a NBA će nakon žalbe odlučiti jesu li je počinili Mavericksi ili suci.

Dok Kevon Looney zakucava na nebranjeni koš, na suprotnoj strani kadra vidi se kako Mavsi šire ruke, a jedan od njih i dotrčava na "pravu" polovicu terena žustro protestirajući. Trener Jason Kidd svađao se sa sucima, ali dva poena su upisana Warriorsima, a kako je utakmica završila njihovom pobjedom od dva razlike, jasno je da nisu bila nebitna.

Suci promijenili odluku, a Mavsima nisu rekli

"Suci su označili da je lopta za Mavse. Spiker je to objavio. Onda je bio time-out. Tijekom time-outa suci su promijenili odluku, a nama nisu rekli. Vidjeli su da se postavljamo kao da je naša lopta, a onda su samo dali loptu Warriorsima, bez da su nama išta rekli. Ludo je što je na kraju to bilo bitno u utakmici na dva razlike. Možda i sudačka najgora odluka u povijesti NBA-a. Samo su nam trebali reći, a nisu", objasnio je vlasnik Mavsa Mark Cuban.

Najavio je i da će uputiti službeni protest NBA ligi zbog ove situacije, ali ni jedan takav protest nije uvažen još od 2008. Posljednji put Mavsi su ga uputili 2020. nakon poraza od Atlante, ali on je samo rezultirao kaznom od 500.000 dolara za Cubana.

Ni sad nije realno da NBA poništi utakmicu, a ovaj poraz bi mogao imati teške posljedice po Mavse na izuzetno izjednačenom Zapadu, na kojem šesto mjesto, koje vodi direktno u play-off, samo jedan poraz dijeli od 11. i 12., koja ne vode ni u play-in. Dallas bi ovom pobjedom preskočio Warriorse, a ovako su oni skočili na šesto mjesto, dok su Mavsi pali na deveto.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.