hnl europa

Pogledajte kako je Hajduk komično primio četiri gola za povijesnu katastrofu

Foto: Ivo Čagalj / PIXSELL

HAJDUK je ispao u drugom pretkolu Konferencijske lige. Porazom 4:1 nakon produžetaka kod kazahstanskog Tobola ispustio je prednost 2:0 koju je imao s prve utakmice na svom terenu.

Čak tri od četiri gola Hajduk je primio za samo deset minuta, od 56. do 66. minute za vodstvo domaćina 3:0. 

Tako je Tobol nadoknadio Hajdukovu pobjedu 2:0 u prvoj utakmici i bio nadomak prolaska u regularnom dijelu.

Srećom po Hajduk, barem privremeno, duboko u sudačkoj nadoknadi zabio je Sahiti i tako mu ublažio poraz na 3:1 i donio mu produžetke.

Međutim, tamo je dvije minute prije kraja Aškat Tagibergen zabio za Tobolovih 4:1 te prolazak domaćina i ispadanje Hajduka.

Sva četiri puta prilikom primanja golova Hajduk je očajno odigrao obranu.

Prvi gol postigao je Dušan Jovančić. Hajdukovci su gledali kako im se suparnici dugo dodaju i kruže oko kaznenog prostora, nakon čega je Jovančić naizgled bezopasno opalio iz daljine. Međutim, lopta je zakačila Vuškovića, promijenila smjer te ulovila Kalinića na krivoj nozi.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ PRVI GOL KOJI JE PRIMIO HAJDUK

Igor Sergejev je poništio Hajdukovu prednost nakon što je Tošić prošao Krovinovića i poslužio suigrača koji pokraj Vuškovića zakucava za 2:0 Tobola. 

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ DRUGI GOL KOJI JE PRIMIO HAJDUK

Hajdukov trener Gustafsson tada uvodi i trećeg stopera, Eleza. Usprkos trojici središnjih braniča, svi oni ostavljaju Sergejeva samog da utrči u prostor te zabije svoj drugi i treći gol Tobola. 

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ TREĆI GOL KOJI JE PRIMIO HAJDUK

U 118. minuti nova nevjerojatna reakcija igrača Hajduka ili bolje reći izostanak iste na opasan napad suparnika. Opet su hajdukovci samo gledali igrača Tobola, ovaj put Tagibergena kako ide prema golu, namješta se i kao na pucačkom treningu neometano i oštro tuče prizemno s 18 metara i zabija nemoćnom Kaliniću.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.