TRANSFERI

Počinju pregovori. Barcelona nudi novi ugovor, Messijev otac traži besplatni odlazak

Foto: Gulliver / Getty Images

POČETAK formalnih pregovora Barcelone, Messija i Manchester Cityja je sutra. U glavni grad Katalonije dolaze predstavnici Cityja i igračev otac Jorge Messi. I jedne i druge prima Josep Maria Bartomeu, predsjednik Barcelone.

Katalonski mediji javljaju da će se Bartomeu prvo sastati s Messijem seniorom. Međutim, kako dodaje najslušaniji španjolski radio Cadena SER, na tom sastanku, prvom otkako je Lionel Messi prije 11 dana zatražio besplatni odlazak iz Barcelone, još jednom će se pokazati nepomirljive razlike u stajalištima dviju strana.

Bartomeu će, naime, Messiju senioru ponuditi da njegov sin potpiše dvogodišnje produljenje ugovora s Barcelonom, koji završava u ljeto iduće godine. Jorge Messi će pak od predsjednika Barcelone zatražiti da njegovog sina odmah pusti bez odštete. 

Radio Onda Cero javlja da sve više članova uprave Barcelone od Bartomeua traži da prihvati kako je Messijev odlazak neminovan te da prestane biti tvrdoglav i inzistirati na ostanku onog koji ultimativno želi otići. Nastoje uvjeriti predsjednika kako je najviše što Barcelona u ovoj situaciji može napraviti da se nakon 20 godina džentlmenski rastane sa svojim simbolom. 

U isto vrijeme u Barcelonu stiže pregovaračka ekipa Manchester Cityja, jedinog kluba u koji Messi želi otići. Bartomeu su se najavili sa željom da dogovore odštetu za Messija. Predsjednik Barcelone sve do prije dva dana inzistirao je na tome da nema pregovora o Messijevom odlasku jer on nije na prodaju te da može otići samo ako netko za njega plati 700 milijuna eura.

Ipak, Messiju ugovor završava idućeg ljeta i on želi otići, tako da je izvjesno kako će se morati zadovoljiti bitno nižom odštetom. 
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.