Počinje finale. Futsal Dinamo i Olmissum ponovno se bore za naslov prvaka Hrvatske

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

NAKON neizvjesne sezone i jednako takvog doigravanja, kulminacija prvenstva Hrvatske u futsalu bit će ista kao prošle sezone, za naslov prvaka se bore Futsal Dinamo i omiški Olmissum. Razlika je u tome što aktualni prvak Futsal Dinamo ove sezone ima prednost domaćeg parketa.

Prva utakmica igra se u petak s početkom u 20:15, dok je druga na programu u ponedjeljak u 19 sati, također u Zagrebu. Serija se potom seli u Omiš, gdje će se odigrati treća i potencijalna četvrta utakmica, a Zagreb će biti domaćin mogućem petom susretu.

Olmissum je prošle sezone imao prednost domaćeg parketa u finalu, ali to mu nije pomoglo jer je Futsal Dinamo na kraju slavio s 3:1. Zbog toga su ove sezone obje momčadi nastupale u elitnoj Ligi prvaka, a isti će slučaj biti i iduće sezone.

Futsal Dinamo i Olmissum u doigravanje ušli s treće i četvrte pozicije

"Nadamo se i vjerujemo da možemo ponoviti ono što smo napravili prošle sezone kada smo postali prvaci. Nikakvih tajni između nas i Olmissuma nema, znamo sve jedni o drugima. Mi se prilično pouzdamo u naše navijače koji su nam veliki vjetar u leđa", rekao je uoči prvog susreta trener Futsal Dinama Matija Đulvat.

U doigravanje su ove dvije momčadi ušle s treće i četvrte pozicije te su u polufinalnim serijama izbacili Square i Futsal Pulu koji su imali prednost domaćeg parketa. Futsal Dinamo je s 3:1 bio bolji od pulske momčadi, a Olmissum s istih 3:1 protiv dubrovačkog Squarea.

"Za nas je veliki test igrati protiv aktualnog prvaka i bez prednosti domaćeg parketa. Ali spremni smo na to, cijele sezone smo radili kako bismo došli do same završnice", hrabro je najavio trener Olmissuma Frane Despotović.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.