Pobuna u Argentini: Igrači traže da se očajni izbornik smijeni odmah nakon debakla od Hrvatske

Foto: EPA / Vassil Donev

HRVATSKA je pobijedila Argentinu 3:0 u drugom kolu skupine SP-a i tako aktualnog vice prvaka svijeta ostavila na samo jednom bodu, te na rubu ispadanja već u skupini na prvenstvu gdje Argentina brani drugo mjesto.

"Reprezentacija Argentine pala je u beskrajni ponor. Preostaje nam samo da pobijedimo Nigeriju i molimo se da će na mala vrata proći skupinu. Ali s obzirom na to da u ovoj momčadi nema vođe, autoriteta i osobnosti, to će biti jako teško", piše najčitaniji dnevnik Clarin nakon debakla od Hrvatske.

Novinari i navijači u Argentini, ali i ljubitelji nogometa širom svijeta, slažu se da je za to najveći krivac potpuno pogubljeni izbornik Jorge Sampaoli. Što je najgore, to isto misle i argentinski igrači.

Pogrešna strategija, koja se svodi na to da se Messiju doda lopta, pa da on igra sam protiv svih suparnika, zatim jednako kriva taktika, koja je sjajno odgovarala Hrvatskoj, pa pogrešni igrači, zamjene, sustav, tragikomično i svima vidljivo nesnalaženje te paničarenje u kriznoj situaciji, karakteristike su koje je Sampaoli pokazao na meču protiv Hrvatske, na kojem je uz katastrofalnog golmana Caballera i nevidljivog Messija bio "najbolji igrač Hrvatske".

Više reportera koji prate Albiceleste na SP-u u Rusiji tijekom ranog jutra javljaju da su igrači održali sastanak nakon teškog poraza, na kojem su donijeli zaključak da ne žele da ih Sampaoli vodi više ni dana.

S tom željom došli su čelnicima saveza, te se očekuje da aktualni izbornik to više ne bude na zadnjoj utakmici skupine (a možda i zadnjoj za Argentinu općenito na ovom prvenstvu), koju Argentina za četiri dana igra protiv Nigerije. Najvjerojatnije za treće mjesto u skupini.

Trebao bi ga zamijeniti Jorge Burruchaga, 55-godišnji trener i igračka legenda Argentine, proslavljena pobjedničkim golom u finalu SP-a '86. protiv Njemačke.

Hrvatska pobijedila Argentinu 3:0 Ovako se diljem Hrvatske slavila pobjeda nad Argentinom Reakcije hrvatskih navijača nakon pobjede Hrvatske

Slavlje sa zagrebačkih ulica

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.