Plaćena treća najviša cijena za sportski dres. Nosio ga je Kobe Bryant

Foto: EPA

DRES KOŠARKAŠKE legende Kobea Bryanta, koji je poginuo u helikopterskoj nesreći 2020. godine, prodan je na aukciju za 5.8 milijuna dolara, što je treća najviša cijena za sportski dres nakon onih Michaela Jordana i Diega Maradone, objavila je aukcijska kuća Sotheby's.

"Ovaj dres je ikona kakvu rijetko viđamo za sportsku opremu. Kobe ga je nosio 25 puta tijekom NBA sezone 2007./2008., kada je proglašen najkorisnijim igračem sezone", komentirao je Brahm Wachter, koji vodi streetwear i odjel modernog kolekcionarstva u Sotheby'su.

Kupac želio biti anoniman

"Slika Kobea koji nosi ovaj dres prešla je u popularnu kulturu, tiskana je na izlozima, knjigama, novinama i postala je simbol njegove nepokolebljive odlučnosti i strasti koja odjekuje diljem svijeta", dodao je Wachter.

Žuto-ljubičasti dres Kobea Bryanta s brojem 24 kupila je osoba koja je željela ostati anonimna. 

U rujnu prošle godine dres Chicago Bullsa s brojem 23, koji je Michael Jordan nosio tijekom svog posljednjeg osvajanja NBA naslova 1998., postigao je cijenu od 10.1 milijun dolara, dok je u svibnju kupljen dres koji je argentinski kapetan Diego Maradona nosio na FIFA Svjetskom prvenstvu 1986. za 9.3 milijuna dolara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.