Pitali smo portugalske novinare za sastav Benfice: "Ma, tko to zna..."

Foto: EPA-EFE

DINAMO u četvrtak od 18:55 na Maksimiru dočekuje Benficu u prvoj utakmici osmine finala Europa lige.

Za Dinamo je to utakmica godine, možda i desetljeća, a za Portugalce još samo jedna u nizu u natrpanom kalendaru. Benfica na Maksimir stiže nakon velike pobjede protiv Porta u derbiju (2:1), čime je zasjela na prvo mjesto portugalskog prvenstva.

Svaka sljedeća prvenstvena utakmica za njih je kao finale jer će do kraja morati obraniti bod prednosti koji imaju ispred Porta. Puno je utakmica do kraja, puno je i ozljeda u Benfici pa je trener Bruno Lage primoran krpati sastav. To će morati učini i protiv Dinama. U Zagreb nisu doputovali desni bek Andre Almeida i veznjak Pizzi, a u Lisabonu je ostao i napadač Jonas.

Uz ranije ozlijeđene Salvija, Contija, Jardela i Fejse, protiv Dinama će igrati nešto drukčiji sastav od onoga koji je pobijedio Porto u gostima prošle nedjelje.

Benfica je u toj utakmici igrala ovako: Vlachodimos - Grimaldo, Ferro, Dias, Almeida - Silva, Gabriel, Samaris, Pizzi - Joao Felix, Seferović.

Nakon press konferencije uoči utakmice portugalske novinare smo pitali u kakvom sastavu bi Benfica mogla zaigrati na Maksimiru.

"Ma, tko to zna. Bit će puno promjena i što god napisali, pogriješit ćete, ha, ha", rekao nam je kolega iz lista O Jogo, ali je ipak nacrtao potencijalni sastav portugalske momčadi.

"A Krovinović?" upitali smo.

"Hmm, ne bih rekao. Možda ga Lage stavi u momčad, ali ne bih se kladio na to", odgovorio je Portugalac.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.