Boks

Pijetraj: Želim raditi onoliko grešaka koliko sam ih radio Hrgoviću jer je uspio

Foto: Screenshot HRT

BOKSAČKI trener Leonard Pijetraj bio je gost emisije Nedjeljom u 2 na Hrvatskoj radioteleviziji. Nakon početnog dijela u kojemu je s voditeljem Aleksandrom Stankovićem razgovarao o odgoju i obrazovanju djece, Pijetraj je upitan o razlozima prekida suradnje s Filipom Hrgovićem koja je trajala 11 godina.

"Uspjeh je dio procesa, on ne smije biti cilj. Ako ne uživate u procesu i čekate samo cilj, onda nećete uspjeti i bit ćete u depresiji. Najgluplja stvar koju nekome mogu reći kada mi dođe u klub je da će biti svjetski prvak", započeo je Pijetraj pa onda na konkretnom primjeru pojasnio:

Pijetraj i Hrgović su svoje probleme riješili na sudu

"Pokušavam kontrolirati emocije i provesti u djelo ono što govorim. Nitko mi ne govori da sam ikada namrgođen. Nikada od mene nijedan sportaš nije otišao zbog toga. Uvijek radim ono što je najbolje. Ako nesvjesno napravim greške, onda ih želim raditi onoliko koliko sam ih radio Hrgoviću jer je uspio. Možda je njegovo razmišljanje da smo mi mogli više", priznao je Pijetraj koji se s hrvatskim teškašem nije rastao u najboljim odnosima.

"Hrgović i ja smo riješili svoje probleme. Bili smo na sudu i sve je to profesionalno odrađeno. Svi smo shvatili što se dogodilo i atmosfera je bila dobra. Hrgović je za mene danas isti kao i kada je došao u klub kod mene bez obzira na uspjehe koje je postigao."

Mavrović je odličan boksač, ali mu ovo u Savezu nije trebalo

Na konstataciju voditelja da svojim boksačima ponekad zabranjuje intervjue, Pijetraj je kazao:

"Ja nikada ne zovem novinare, oni mene uvijek zovu. Nikada nisam zabranjivao svojim boksačima intervjue. Oni čak i žele biti u novinama i pitaju kada će biti tamo", pojasnio je trener i vlasnik boksačkog kluba Leonardo iz Dubrave.

Pijetraj je svojevremeno u javnosti razmjenjivao teške riječi s bivšim hrvatskim boksačem Željkom Mavrovićem, iako tvrdi kako se to dogodilo samo jednom te kako je krivo interpretirano.

"Došao sam u situaciju da kada netko nešto kaže o meni, to ne komentiram. Mavrović je odličan boksač, ali mu ovo u Savezu nije trebalo. On će od tamo isto otići. Mavrović je zaslužio šansu za titulu koju je dobio protiv Lennoxa Lewisa."

Milun je bio napadnut od strane Hrgovića, a Babić je Milunov prijatelj

Pijetraj je danas trener drugog najuspješnijeg hrvatskog teškaša Alena Babića koji je prije dva tjedna u Londonu svladao Toma Littlea i ostvario šestu profesionalnu pobjedu. Babić u posljednje vrijeme često proziva Hrgovića i traži borbu s njim, a Pijetraj je upitan je li ikada Babića poticao na trash-talk upućen Hrgoviću.

"Bilo bi mi to ispod časti. Alen Babić je preinteligentan da bih mu ja morao sugerirati da nekoga napadne. Nijednom od svojih boksača nikada nisam rekao da napadne nekoga. Toni Milun je bio napadnut jer je Hrgović htio umjesto njega na Olimpijske igre, a Alen Babić je dobar Milunov prijatelj. Tada je Babić postao profesionalni boksač. Tada se zavrtjela sportska priča i vjerujem da bi svaka zemlja htjela imati takvo rivalstvo", rekao je Pijetraj i komentirao kada bismo mogli vidjeti borbu između Babića i Hrgovića.

"Ako Babić izgubi, vraćamo se kući trenirati da bismo ponovno uspjeli"

"Kad netko od promotora odluči, to će se dogoditi. Babić je jedan od rijetkih sportaša koje sam upoznao a da nije pitao koliko će novaca dobiti za borbu. Njega ne zanima što će izgubiti. Borba između Babića i Hrgovića će se dogoditi sljedeće godine ako Hrgović to bude htio."

Za kraj je voditelj Aleksandar Stanković pitao što će se dogoditi ako i kada Alen Babić izgubi svoju prvu borbu.

"Boks nije socijalna ustanova. Ako izgubiš, vraćaš se doma i nastavljamo trenirati da bismo ponovno uspjeli", zaključio je Pijetraj. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.