Petorica Francuza na saslušanju, Blanc uskoro s najboljima i - Zidaneom

U PETAK je Disciplinska komisija Francuskoga nogometnog saveza (FFF) na saslušanje pozvala petoricu reprezentativaca sa Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi, koji će dati iskaze o razlozima štrajka.

Pred članove komisije 17. bi ovog mjeseca tako trebali izaći kapetan momčadi na SP-u Patrice Evra, njegov zamjenik Franck Ribery, kao i inicijator štrajka kroz sukob s izbornikom Domenechom - Nicolas Anelka.

Također će govoriti Eric Abidal, koji je odbio nastupiti protiv Južnoafričke Republike u dvoboju posljednjeg kola po skupinama, te Jeremy Toulalan, očito najpismeniji među reprezentativcima, i to stoga jer je sročio pismeno priopćenje za javnost u kojem su igrači objasnili zašto bojkotiraju trening.

Novi izbornik reprezentacije Laurent Blanc izjavio je inače u četvrtak, nakon što je predstavio popis igrača za prijateljski ogled kod Norvežana u Oslu sljedeće srijede bez ijednog reprezentativca iz Južne Afrike, da će već idućom prilikom, početkom rujna, pozive poslati svim najboljim kandidatima.

Trećeg rujna u kvalifikacijski ciklus za Euro 2012. godine Francuzi startaju protiv Bjelorusije na Stade de Franceu, dok četiri dana kasnije gostuju kod Bosne i Hercegovine.

Tom će se prilikom reprezentativcima prvi put priključiti Zinedine Zidane, legendarni reprezentativac kojeg je Blanc angažirao u svojstvu vlastitog savjetnika i povremenoga stručnog suradnika, posebice na planu motivacije i timskog duha.

"Procijenili smo da se uoči prijateljskog sraza s Norvežanima neće priključivati. Riječ je o kratkoj akciji, s obzirom da ćemo se okupiti tek dva dana prije utakmice te se rastati odmah nakon nje. Složili smo se da je daleko bolja opcija njegovo priključivanje u rujnu, kada će svi najbolji reprezentativci biti na okupu deset dana",  rekao je novinarima Blanc, Zidaneov suigrač iz najboljih dana francuske nacionalne momčadi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.