Petokolonaša Morena razotkrila Wikipedia: Španjolac je finale odigrao u dresu Seville

Foto: Guliver Image/Getty Images, Screenshot Wikipedia

ALBERTO MORENO rođen je petog srpnja 1992. u Sevilli. U rodnom gradu napravio je prve nogometne korake i najprije kroz B momčad Seville, a onda i kroz prvu momčad probio se do reprezentacije Španjolske (odigrao je tri utakmice za A selekciju), a zatim i do Liverpoola, koji ga je prije dvije godine platio čak 16 milijuna eura.
 
Nekadašnji engleski velikan i peterostruki prvak Europe u posljednja dva desetljeća postao je sinonim za besmisleno trošenje na kupovinu još besmislenijih igrača, no prezentacija Alberta Morena u finalu Europa lige protiv Seville, nadmašila je sve bisere uprave kluba s Anfielda i kao nikad prije izazvala je bijes navijača i klupskih legendi na račun politike dovođenja skupo plaćene bofl robe iz inozemstva.

Alberto Moreno kumovao je gotovo svakoj opasnoj akciji Andalužana u drugom poluvremenu, a kod prvog gola svog bivšeg kluba napravio je dvije kardinalne greške. U napadu je još nešto i pokušavao, no u fazi obrane odigrao je na nivou hrvatskih niželigaških igrača i ne čudi prava poplava ogorčenih komentara na društvenim mrežama i TV analizama.
 
"Moreno je dobar kada ide prema naprijed, ali jednostavno se ne zna braniti. Vidjeli smo to toliko puta tijekom sezone", komentirao je Mark Lawrenson za BBC Sport, a jednako smatra i klupska legenda Michael Owen.
 
''Na ovoj razini, kad igrate protiv najboljih momčadi u Europi ne smijete imati napraviti niti jednu grešku, a kamoli imati igrača koji ih napravi nekoliko, i to onih kardinalnih samo u jednom poluvremenu. Moreno je skupo koštao Liverpool'', kazao je Owen.
 
Steve McManaman, još jedan iz plejade legendi kluba s Anfielda, bio je nešto blaži od Owena, no i on je pokazao palac dolje Španjolcu:
 
''Cijelo je vrijeme lutao po terenu. Super je ambicija da ode naprijed, ali njegova primarna zadaća je obrana. Tamo ga protiv Seville nije bilo.''
 
Dežurni kritičar Redsa i Twitter posvuduša Jamie Carragher poslao je poruku Jurgenu Kloppu:
"Jürgene, odbor za transfere, bilo tko, potpišite jebenog lijevog beka!"
 
Međutim, najurnebesniju ocjenu Morenove igre dala je Wikipedia na kojoj je nepoznati administrator u Španjolčev CV dodao da je 18. svibnja finale Europa lige odigrao za Sevillu zabivši dva gola za novo slavlje kluba iz Andaluzije.
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.