NOGOMET

Pet revolucionarnih nogometnih pravila testira se na turniru u Nizozemskoj

Foto: David Klein/Sportimage/Cal Sport Media via AP Images/Guliver

VEĆ NEKO vrijeme diskutira se o mogućim promjenama pravila u nogometu koje bi trebale ubrzati igru i učiniti je atraktivnijom mlađoj populaciji.

Spominjali su se kraće utakmice, privremena isključenja, neograničene zamjene, a nadolazećeg vikenda sve će se to testirati na turniru u Nizozemskoj, pišu tamošnji mediji.

Na njemu će sudjelovati rezervne momčadi PSV-a, AZ-a, Club Bruggea i RB Leipziga.

Utakmice će biti podijeljene u dva poluvremena od po 30 minuta, a sudac će zaustavljati vrijeme tijekom prekida. Treneri će moći obavljati neograničen broj letećih izmjena bez zaustavljanja igre, po uzoru na hokej ili rukomet. Žuti karton značit će pet minuta odmora za igrača koji ga je dobio.

Lopta će se iz auta izvoditi nogom, a svi prekidi, uključujući i aute, moći će se izvesti bez sudjelovanja suigrača, odnosno igrač koji izvodi korner, slobodan udarac ili aut moći će jednostavno sam krenuti s loptom u dribling.

"Pravila se moraju mijenjati. Zbog koronakrize sada imamo pet zamjena, uskoro ćemo vjerojatno imati time-out i mogućnost zamjene istog igrača kao u malom nogometu. Zašto ne bismo imali mogućnost izvesti igrača koji je nervozan, a potom ga vratiti u igru kad se smiri i kad mu ukažemo na neke stvari?" napisao je legendarni hrvatski sudac Mateo Beusan u kolumni za Index prošle godine i tako najavio promjene kakve su zazivali slavni Arsenalov trener Arsene Wenger i predsjednik Reala Florentino Perez.

Mislite li da bi neko od ovih eksperimentalnih pravila bilo dobro za nogomet? Recite nam u anketi koji vam se prijedlog najviše sviđa ako takav postoji.

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.