Esport

Perkz i njegov G2 Esports zaustavljeni u polufinalu LoL World Championshipa

Foto: LoLesports/Flickr

G2 Esports i Luka "Perkz" Perković izgubili su u polufinalu League of Legends World Championshipa od kineskog tima Invictus Gaming. Hrvatski mid laner i njegova ekipa morat će se zadovoljiti 3. ili 4. mjestom na najvećem League of Legends turniru na svijetu. Veliki rezultat zasjenio je težak poraz od boljeg protivnika u polufinalu.

>Perkz igra meč života za finale svjetskog prvenstva u League of Legendsu

Dolazeći u polufinale World Championshipa, najveća snaga G2 Esportsa ležala je u Perkzu i Martinu "Wunderu" Hansenu. Međutim, u polufinalu obojica su se susrela s boljim protivnicima. Korejski dvojac u kineskoj ekipi Kang "TheShy" Seung-lok i Song "Rookie" Eui-jin bili su objektivno bolji i bez većih problema odveli su svoju ekipu do glatke pobjede od 3-0. U prva dva meča TheShy je potpuno dominirao, a G2 Esports nikako nije pronalazio način da ga zaustavi. Rookie je također bio na razini zadatka i individualno je nadigrao Perkza, a u kasnijim fazama meča i ostatak G2 Esportsa. Perkz i društvo ostali su vjerni svome stilu igre, ali Invictus Gaming je bio bolje pripremljena ekipa. Europsko iznenađenje jednostavno se nije znalo nositi s protivnikom Jayceom, koji je uspješno zaustavljao sve što je G2 Esports pokušao učiniti. 

U trećoj i posljednjoj partiji, Invictus Gaming je pokazao da može igrati i bez tog heroja. G2 Esports je otvorio bolje, stvorili su prednost u ranim fazama igre, ali je i ubrzo prokockali serijom grešaka. Jednom kada se razlika istopila, TheShy i Rookie su ponovno bili nezaustavljivi i nije bilo spasa za europsku ekipu. Perkz i Wunder jednostavno su bili nadigrani, a ostatak G2 Esportsa to nije uspio nadoknaditi. 

Bez obzira na jednostrano polufinale, biti među četiri najbolje ekipe na svijetu je nevjerojatan uspjeh. Odličan rezultat donosi i minimalnu novčanu nagradu od 157 tisuća dolara, koja će biti uvećana za postotak od prodaje kozmetičkih predmeta u igri. G2 Esports predvođen Perkzom nadmašio je sva očekivanja i potvrdio da se može nositi sa svim protivnicima. U najtežoj godini u karijeri Perkz je ostvario najveći rezultat i još jednom svim kritičarima dokazao da nije bez razloga jedan od najboljih igrača u Europi posljednje tri godine. U samo mjesec dana, G2 Esports je od ekipe koja uopće neće otići na World Championship, postao polufinalist najvećeg natjecanja u tom esportu. Taj uspjeh nitko im ne može oduzeti. Okus poraza je uvijek gorak i trebat će proći malo vremena prije nego što svi budu mogli objektivno sagledati ukupni rezultat. Ostaje nam samo vidjeti što će nam Perkz i G2 Esports pripremiti za sljedeću sezonu. Hrvatski mid laner ovog se puta od natjecanja oprostio sa smiješkom.

Foto: LoLesports/Flickr

Na League of Legends World Championshipu ove godine neće biti meča za treće mjesto. Drugo polufinale na rasporedu je u nedjelju 28. listopada u 9:30 kada će snage odmjeriti Fnatic i američki Cloud9. Prvaci Europe dolaze kao favoriti u taj meč i na ovakvu su priliku dugo čekali. Dospiju li u finale, znaju što ih čeka, već su bez većih problema dvaput nadigrali Invictus Gaming. Međutim, na velikim natjecanjima je sve moguće. Samopouzdanje lako prelazi u aroganciju koja obično dolazi na naplatu u najgore moguće vrijeme. Zvijezda Fnatica Martin "Rekkles" Larsson rekao je da ne vidi tko bi ih mogao zaustaviti na putu do titule, a europski fanovi se nadaju da će se titula najboljeg tima na svijetu nakon sedam godina vratiti u Europu. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.