FUTSAL

Pele drugi put u povijesti igra u Zagrebu, ali sada u najluđem futsal derbiju

Foto: Grgo Jelavić / Pixsell

DINAMO i dubrovački Square od 18 sati u dvorani II Doma sportova igraju derbi 18. kola HMNL-a. Utakmice ovih klubova uvijek su posebna poslastica, a ova ima i dodatnu draž.

Dosadašnji dvoboji između Futsal Dinama i Squarea obilovali su golovima, ali i nevjerojatnim preokretima.

U listopadu 2016. Dinamo je do pobjede 7:6 došao golom Davora Kanjuha u posljednjoj sekundi, a u Dubrovniku su Plavi tri puta u 30. minuti gubili s tri razlike, a na kraju dva puta pobijedili i jednom izvukli neriješeno.

Sada Dubrovčani dolaze kod četvrtoplasiranog Dinama kao druga momčad prvenstva i u strahovitom su naletu. Nisu izgubili tri i pol mjeseca, u posljednjih 11 utakmica imaju deset pobjeda i remi.

Nedavno su na domaćem terenu, pred punom dvoranom, savladali Split i aktualnog prvaka Novo Vrijeme (4:3) nakon što su Makarani vodili 2:0. Kod Dinama dakle igraju treći derbi zaredom.

Za veliku pobjedu i preokret, kao i za uzlet Squarea, najzaslužniji je Leonardo Dos Santos, umjetničkog imena Pele. Brazilski čarobnjak zabio je hat-trick prvaku.

Edson Arantes Do Nascimento, originalni Pele, u Zagrebu je igrao 1969. za Santos protiv Dinama (1:1), a 50 godina kasnije u isti grad dolazi njegov sunarodnjak istog nadimka i velikih vještina u dvoranskom nogometu.

Dinamo je pak promjenom stručnog stožera upisao dvije pobjede, a slave li i protiv Dubrovčana, Plavi će prvi put u sezoni doći do tri uzastopne pobjede. 

Ovo sve dovoljno je pozivnica ljubiteljima futsala da dođu u Dvojku Doma sportova, dok će ljubiteljice ovog sporta koje dođu na utakmicu povodom Dana žena dobiti poklone od Futsal Dinama. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.