regija

Peđa Mijatović: Pantić se odrekao Zvezde? To je nemoguće i ne vjerujem u to

Foto: Guliver Image/Getty Images, Pixell

PRAVU buru je izazvalo obraćanje legendarnog TV komentatora i velikog navijača Crvene zvezde Milojka Pantića, koji se javno odrekao voljenog kluba. Povod za taj čin Pantića bila je odluka uprave Zvezde da status počasnog člana kluba da notornom ratnom zločincu Kapetanu Draganu.

Milojko Pantić je u opširnom razgovoru za Index objasnio zašto je okrenuo leđa klubu za koji je fanatično navijao cijeli život, a ta je priča stigla čak do Madrida, gdje ju je komentirao Predrag Mijatović.

Legendarni igrač Partizana i Reala je u glavnom gradu Španjolske razgovarao s članovima Međunarodnog udruženja stranih sportskih dopisnika i tom prilikom dobio pitanje o potezu Pantića.

''Jedino što mogu reći, a to znam, da je Milojko Pantić uz sve što je napravio kao novinar veliki navijač Zvezde. Ne znam postoji li veći fanatik Zvezde od njega. Bez obzira na sve, mislim da se on ne može odreći Zvezde jer je to jače od njega. To je jednostavno nemoguće. Kao i svi mi koji za neke klubove navijamo od malih nogu, bez obzira na situaciju i rezultate, ili na politiku kluba koja se može voditi u nekom trenutku, svi smo fanatici svojih klubova. Pa ne vjerujem da se Pantić odrekao Zvezde, to mi se čini nemoguće poznavajući njega i njegov fanatizam prema klubu od ranih godina pa do danas. Može biti razočaran politikom kluba, može biti razočaran rezultatima, to je potpuno legitimno i normalno, i svi to mi imamo u sebi. Uvijek želimo da naš klub bude najbolji, osvaja titule i slično. Puno puta se ne slažemo s politikom vođenja klubova koje volimo, ali da bismo ih se odrekli, to je nemoguće. Znam koliki je Pantić zvezdaš i koliko voli Crvenu zvezdu", rekao je Mijatović.

Na pitanje bi li se on odrekao Partizana, Budućnosti ili Reala, klubova za koje je nastupao, Mijatović odgovara:

"To je nemoguće. Ponavljam, ja se u određenom trenutku mogu ne složiti s politikom kluba. Apsolutno. To je legitimno. Ali to je ipak nešto što je u tebi, što nosiš iz djetinjstva, pa je nemoguće napraviti tako nešto. To je kao kada imate djecu pa vas u određenom trenutku života dijete razočara. Možete biti ljutiti, nezadovoljni, ali nikako se ne možete odreći svog rođenog djeteta. Gledam tako na te stvari jer je nogomet toliko popularan sport i toliko fanatičan da se, kada jednom uđete u tu sferu, jednostavno nemoguće odreći toga", zaključio je Mijatović.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.