Ovo su zvijezde koje bi mogle obilježiti Euro u Srbiji

ODABRALI smo zvijezde koje bi mogle obilježiti Europsko prvenstvo koje u nedjelju počinje u Srbiji. Pri tom smo se ograničili na po jednog igrača iz svake reprezentacije, a ovo je naš izbor.

> Goluža se predomislio: Na Euro ne idu Marić, Batinović i Šego!

Mikkel Hansen je jedan od najdarovitijih rukometaša Danske. Ima 24 godine i igra na poziciji lijevog vanjskog. Trenutno igra u Kobenhavnu nakon što je dvije godine proveo u Barceloni. Za Dansku nastupa od Olimpijskih igara u Pekingu 2008. Na Svjetskom prvenstvu 2011. u Švedskoj bio je najbolji strijelac turnira sa 68 golova i član All Star momčadi. Danci su tada osvojili srebro.



Kim Andersson je kapetan Švedske. 28-godišnji lijevi vanjski već dugo godina igra u njemačkom Kielu s kojim je dva puta osvojio Ligu prvaka. Za švedsku je reprezentaciju prvi put nastupio 2001., a najveći su mu uspjesi peto mjesto s Eura 2008. i četvrto sa SP-a 2011.

Filip Jicha 29-godišnji je Čeh koji posljednje četiri godine brani boje Kiela s kojim je postao europski prvak. Za Češku nastupa od 2000. godine, a na Europskom prvenstvu u Austriji 2010. bio je najbolji strijelac s 53 gola što mu je donijelo naslov najboljeg igrača turnira. Te je godine proglašen najboljim igračem na svijetu.

Nikola Karabatić je 27-godišnjak hrvatsko-srpskog podrijetla koji nastupa za Francusku. Jedan je od najboljih igrača proteklih godina što potvrđuju i medalje koje ima u vitrinama. S Montpellierom je osvojio Ligu prvaka, a isti uspjeh je postigao i s Kielom odakle se 2009. vratio u "rodni" klub. S Francuskom je osvojio "sveto trojstvo" zlatnih medalja - na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008., na SP-u u Švedskoj 2011. i Hrvatskoj 2009. i na Euru 2006. u Švicarskoj i 2010. u Austriji. 2007. proglašen je najboljim igračem svijeta.



Raul Entrerrios, 30-godišnji je Španjolac koji trenutno igra u Barceloni. Sa Španjolskom je ovaj srednji vanjski osvojio zlato na Svjetskom prvenstvu 2005. i broncu šest godine kasnije. Na Euru 2006. osvojio je srebro, a bio je u španjolskoj reprezentaciji koja je u borbi za broncu svladala Hrvatsku 2008. u Pekingu.

Igor Vori, dva metra visoki kružni napadač posljednje dvije godine igra u HSV-u odakle je u paketu s Duvnjakom stigao iz Zagreba, a igrao je još za Barcelonu. Dugo je godina neizostavni član hrvatske reprezentacije i sudjelovao je u svim novijom uspjesima. Prvo je osvojio svjetsko zlato u Portugalu, a 2005. u Tunisu i 2009. u Hrvatskoj srebro. 2008. u Norveškoj je s Hrvatskom uzeo srebro i proglašen je najboljim obrambenim igračem na turniru, a 2010. izabran u All Star momčad.



Marko Vujin jedan je od najboljih šutera u Europi. Trenutno je u mađarskom Veszpremu, a nakon što mu ugovor istekne seli u Kiel. 27-godišnjak dugo igra u reprezentaciji Srbije koja nije imala veće uspjehe posljednjih godina, a Euro 2010. je propustio zbog ozljede koljena. Četiri je puta osvojio mađarsko prvenstvo i kup i jednom Kup pobjednika kupova.

Kiril Lazarov je 31-godišnji kapetan makedonske reprezentacije. Desni vanjski odličnog udarca trenutno igra u Atletico Madridu, a u dva navrata je igrao za Zagreb gdje je proveo pet godina. Na Svjetskom prvenstvu u Hrvatskoj 2009. zabio je 92 gola i tako postavio rekord. Pet je puta osvojio hrvatsko prvenstvo, jednom španjolsko i igrao u finalu Lige prvaka.

Alexander Petersson je 30-godišnji ljevak rođen u Latviji, no igra za reprezentaciju Islanda. Osam je godina u Bundesligi, a trenutno igra za Fuchse Berlin. S Islandom je osvojio olimpijsku broncu 2008. i treće mjesto na Euru 2010.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.