LIGE PETICE

Overmars nakon seksualnog uznemiravanja potjeran iz Ajaxa. Klub doveo drugu legendu

Foto: EPA-EFE

NOVI sportski direktor nizozemskog nogometnog kluba Ajax iz Amsterdama je donedavni 38-godišnji nogometaš Klaas-Jan Huntelaar. Napadač koji je u 76 nastupa za nizozemsku reprezentaciju postigao 42 pogotka u igračku mirovinu je otišao prošle godine kao igrač njemačkog Schalkea. Ranije u karijeri je između ostaloga igrao i za Ajax, i to u dva navrata, od 2006. do 2009. te od 2017. do 2021. godine.

U Ajaxu će Huntelaar na mjestu sportskog direktora zamijeniti Marca Overmarsa koji je s te dužnosti nedavno morao prisilno otići i to nakon što je otkriven skandal u kojem je verbalno zlostavljao kolegice. "Drago mi je zbog novog dolaska u Ajax. Znatiželjan sam kako ću se snaći na novom poslu, a vjerujem da će mi znanje koje sam stekao tijekom karijere pomoći na novom radnom mjestu. Inače, trenutačno radim i na trenerskoj diplomi", rekao je Huntelaar ovim povodom.

Overmars smijenjen nakon velikog seks-skandala

Ajax je potresao veliki skandal u čijem središtu je bio Overmars. Novinari NRC-a intervjuirali su 11 zaposlenica kluba, otkrivši gnjusne detalje. Nekolicina žena izjavila je kako im je bivši proslavljeni nizozemski nogometaš slao fotografije svojega penisa. 

"Često nam je pisao da mu je vruće i onda slao svoju fotografiju. U nekim drugim prilikama znao nas je pitati što nosimo na sebi", rekla je jedna od anonimnih zaposlenica koje su se obratile medijima, čime je priča poprimila status velikoga skandala.

Overmars je kazao kako ga je sram učinjenog. Ipak, isprike nisu bile dovoljne da izbjegne posljedice. Uz spomenuti odlazak s važne pozicije u Ajaxu, EA Sports, kompanija koja se bavi izradom videoigara, izbacila je njegovu tzv. ikonsku karticu iz baze FIFA 22 Ultimate Teama. "Marc Overmars ICON predmeti više neće biti dostupni u paketima, SBC-ovima i FUT Draftu", stoji u službenoj objavi. 

Uskoro je uslijedio novi skandal. Novinar Dennis Schouten je u podcastu RoddelPraat rekao da je jedan član Ajaxove akademije optužen za silovanje te da policija istražuje slučaj. Riječ je o Donnyju Warmerdamu, 20-godišnjaku koji još nije nastupio za prvu Ajaxovu momčad, ali je za rezervnu momčad odigrao već 40 utakmica.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.