Otkazan je slalom u Kranjskoj Gori. Manuel Feller osvojio Mali kristalni globus

Foto: EPA

MEĐUNARODNA skijaška federacija (FIS) otkazala je mušku slalomsku utrku u Kranjskoj Gori zbog loših vremenskih uvjeta i toplog vremena. Utrka se ovog vikenda trebala održati na stazi Podkoren, no jaka kiša uništila je stazu u posljednja 24 sata.

Nakon otkazivanja slaloma u Kranjskoj Gori jasno je da je Manuel Feller osvojio Mali kristalni globus u disciplini jer je njegova prednost nedostižna. Austrijski skijaš ima 635 bodova, a drugoplasirani Nijemac Linus Strasser 466 i ne može ga stići na završnici sezone u Hinterglemmu. "Malo je čudno, naravno", rekao je Feller u svojoj prvoj reakciji te dodao: "Bilo bi mi draže da je sve odlučeno tamo. Uvijek je malo više emocija u ciljnom prostoru."

Za 31-godišnjeg Fellera osvajanje Malog kristalnog globusa najveći je uspjeh u karijeri uz slalomsko srebro na Svjetskom prvenstvu 2017. u St. Moritzu. Ove sezone nijednom nije završio niže od petog mjesta u svojoj disciplini, a dosad je pobijedio u četiri utrke (Gurgl, Adelboden, Wengen, Palisades Tahoe). 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.