Autogol je jedini gol koji je Maroko primio od odlaska Vahe s klupe

Foto: Profimedia

MAROKO je u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva pobijedio Portugal 1:0 golom En-Nesyrija u 42. minuti i postao prva afrička reprezentacija u povijesti koja se plasirala u polufinale. Tamo će igrati s pobjednikom susreta Engleske i Francuske koji se igra od 20 sati.

Sjajna momčad Walida Regraguija je nakon izbacivanja Španjolske na penale kreirala još jednu senzaciju do koje je došla fantastičnom organizacijom i požrtvovnošću svih igrača. Bila je to četvrta utakmica na ovom turniru u kojoj Maroko nije primio gol, a na čitavom turniru primio je samo jedan.

Točnije, otkad je Walid Regragui u kolovozu preuzeo reprezentaciju, autogol Nayefa Aguerda u 42. minuti susreta 2. kola protiv Kanade jedini je gol koji je Maroko primio. Prije Svjetskog prvenstva Marokanci su odigrali tri prijateljske utakmice. Pobijedili su Čile 2:0, s Paragvajem odigrali bez golova i u zadnjoj provjeri prije SP-a su svladali Gruziju s 3:0.

U skupini SP-a su u 1. kolu odigrali 0:0 s Hrvatskom, potom su pobijedili Belgiju 2:0, da bi u zadnjem kolu pobjedom protiv Kanade potvrdili prvo mjesto u skupini. Sa Španjolskom su odigrali 0:0, a u spomenutom četvrtfinalu su šokirali Portugal 1:0.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.