Osuđen sa Širićem zbog namještanja, sud ga izbacio iz nogometa, a HNS ga plaća kao vanjskog suradnika!

Foto: Hina 

SJEĆATE li se Nevena Šprajcera? Bivši tajnik NK Karlovac, uz Željka Širića, glavni akter afere ''pošteno suđenje'', u srpnju ove godine pravomoćno je osuđen zbog davanja mita sudačkim šefovima na uvjetnu kaznu od deset mjeseci zatvora, s rokom kušnje od četiri godine, a četiri godine ne smije ni raditi u nogometu.
 
No u hrvatskom nogometu ni presude Vrhovnog suda nemaju dovoljnu težinu jer je Šprajcer i nakon presude ostao aktivan u poslovima pod ingerencijom HNS-a.
 
 
Nakon suđenja Šprajcer je ostao predsjednik karlovačkog ŽNS-a, u isto vrijeme radio je u Istri 1961, a tek je nedavno podnio ostavku na mjesto predsjednika Županijskog saveza koji je izglasao povjerenje Šukeru. Nije poznato je li odstupio i s brojnih drugih funkcija u karlovačkom nogometu, ali na najvažnije pozicije postavio je sebi odane ljude. Nedavno je podignuta nova optužnica protiv Šprajcera, ovaj put za teške financijske malverzacije u NK Karlovac. Njega i ostale osumnjičene Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu tereti da su tijekom 2009. i 2010. godine za NK Karlovac pribavili nepripadajući iznos od 1.890.008,53 kuna na ime neobračunatih i neuplaćenih poreza i doprinosa.
 
Očito je Šprajcer nekim svojim djelima zadužio vrhušku HNS-a koja ga je unatoč presudi Vrhovnog suda i novoj optužnici za težak kriminal nagradila pozicijom vanjskog suradnika u Savezu – takozvanim koordinatorom natjecanja. ''Milost'' HNS-a Šprajcer je iskoristio kako bi nedavno prisustvovao sjednici Zagrebačkog nogometnog saveza, na kojoj je Davor Šuker kandidiran za novi mandat na čelu HNS-a.
 
Da je Šprajcer itekako aktivan u hrvatskom nogometu može provjeriti svatko tko posjeti službenu internetsku  stranici HNL-a. Tamo lijepo stoji da je Šprajcer sudjelovao i u radu, u ime Izvršnog odbora HNS-a, nedavno osnovanog organa koji nosi naziv Komisija za stadione, a čiji će zadatak, nakon što je propala gradnja kampa na Sveticama, biti uređenje travnjaka klubova te njihova sanacija i izgradnja po županijskim središtima. 
 
Također, u posjedu smo dokumenta kojim dokazujemo da se Šprajcer oglušio na presudu Vrhovnog suda iz srpnja ove godine jer je u kolovozu, dakle samo mjesec dana nakon pravomoćnosti presude, otvorio i zatvorio sjednicu Izvršnog odbora nogometnog saveza Karlovačke županije.
 
 
 
 
Ako ste mislili da sve ove funkcije Šprajcer obavlja volonterski ili u sklopu rada za opće dobro, kako bi oprao grijehe iz prošlosti, prevarili ste se. Šprajcer za svoj ''rad'' od HNS-a prima naknadu. Koliki je njen iznos, službena je tajna HNS-a, ali prema financijskom izvješću poznat je podatak da je Hrvatski nogometni savez u 2016. godini na stavku ''Naknada ostalim osobama izvan radnog odnosa'' izdvojio čak 16.165.213,00 kuna, što je čak 40 puta više nego godinu prije. 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.