OSTALI SU SAMO DETALJI Čovjek koji je s Jugoslavijom osvojio sve novi je trener Cedevite

Foto: Screenshot YouTube

NEKOLIKO dana nakon što je osvojila novi naslov prvaka, Cedevita je raskinula s Veljkom Mršićem. Bivši reprezentativac Hrvatske odlučio je da je vrijeme za nove izazove, a prvak Hrvatske smatrao je da je za momčad dobro da na klupu sjedne netko s novom i ponešto drugačijom vizijom.
 
Hrvatski su mediji danima špekulirali o tome tko bi mogao naslijediti Mršića, pa su se tako spominjala razna imena poput Slavena Rimca, Aleksandra Džikića, Piksija Subotića, pa čak i Nevena Spahije.
 
Ipak, od svega toga neće biti ništa jer je 99 posto sigurno da će momčad preuzeti legendarni play najjače reprezentacije Jugoslavije svih vremena Jure Zdovc. Premda još nije postignut konačan dogovor, očekuje se da će biti finaliziran do kraja tjedna, a Slovenac bi trebao potpisati na dvije godine.
 
Slovenac je lani vodio atenski AEK za kojeg igra Roko Ukić, a u karijeri još je vodio Krku, Split, Iraklis, Olimpiju, Slovan, Bosnu i Gaziantep.
 
S reprezentacijom je osvojio dva europska zlata (1989. i 1991., premda je napustio reprezentaciju usred turnira u Rimu zbog agresije JNA na Sloveniju, nakon nekoliko godina ipak mu je uručena zlatna medalja.) i svjetsko u Argentini 1990.
 
S Limogesom je 1993. osvojio klupski naslov prvaka Europe.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.