Konferencijska liga

Osijek ipak ne mora na krajnji sjever Kazahstana, gostovat će nešto bliže

Foto: Davor Javorović/PIXSELL

OSIJEK je u srijedu saznao da mu je protivnik u drugom kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu Kizilžar Petropavlovsk, klub iz grada na krajnjem sjeveru Kazahstana. Ipak, Osječani neće morati putovati u Petropavlovsk jer će se utakmica odigrati u glavnom gradu Kazahstana, Nur-Sultanu.

Nur-Sultan, odnosno nekadašnja Astana, bliža je otprilike 500 kilometara. I dalje je to put od oko četiri tisuće kilometara, ali Nur-Sultan je znatno bolje prometno povezan s ostatkom svijeta pa bi put momčadi Osijeka trebao biti nešto lakši. Kizilžar će je ondje ugostiti na Astana Areni.

Bjelica: Vjerojatno ćemo krenuti i dva dana ranije

"To je dosta veliki problem. I vremenska razlika od četiri sata i naporan, dugotrajni put. Trebamo dobro razmisliti, vjerojatno krenuti i dva dana ranije u odnosu na termin utakmice kako bismo se što bolje prilagodili i ušli u njihov ritam. Morat ćemo se na pravi način adaptirati na sve to, kao i na teren s umjetnom travom, kako bismo odradili kvalitetnu utakmicu", rekao je Nenad Bjelica.

Osijek će gostovati u Kazahstanu 21. srpnja, a tjedan dana kasnije u Osijeku će se odigrati uzvrat. Drugi hrvatski predstavnik u ovoj fazi Konferencijske lige, Rijeka, igrat će protiv švedskog Djurgardena, dok se Hajduk uključuje u trećem pretkolu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.