LIGE PETICE

Optužili ga za rasizam, igrač Chelseaja ga je htio polomiti. Onda je došao Ferguson

Foto: Getty Images/Guliver Image

U KOLUMNI za Daily Mail poznati bivši engleski nogometni sudac Mark Clattenburg objavio je dio iz svoje nadolazeće autobiografije Whistle Blower. Već smo pisali o incidentu s Mourinhom, kada je sudac slavnog trenera htio gađati kopačkom.

Daily Mail je otkrio nove detalje, a tiču se najvećeg incidenta Clattenburgove karijere koja je zamalo okončana tada. 

Mikel ga je htio mlatiti, urlao je. Clattenburga su spasili zaštitari

U jednom dijelu knjige opisuje incidente za vrijeme i nakon utakmice između Chelseaja i Manchester Uniteda. Crveni vragovi su pobijedili s 3:2 u susretu u kojem je Clattenburg dao dva crvena kartona domaćoj momčadi, a jedan od pogodaka United je postigao iz zaleđa.

"Znao sam da će mi biti teško, Chelseajevi navijači su me imali na zubu. Nisam se time previše opterećivao, ali onda sam doživio strašne stvari. Kad sam nakon utakmice išao u svlačionicu, čuo sam veliku buku ispred. Bilo je psovki i svega. Kad sam izašao, John Obi Mikel me napao. Vikao je da će mi slomiti noge. Jebote, zamahivao je i pokušao me udariti", započeo je sudac.

"Spasili su me redari. Nije bilo lagano, Mikel je strašno jak momak. Oko mene je sve bilo puno ruku, a ja sam samo gledao kako pobjeći. Imao sam kopačke i bilo mi je jako sklisko, padao sam po podu. Na kraju sam odgurnut na neko sjedalo, ali Mikel je i dalje namjeravao ozlijediti me", dodao je.

Optužili su ga da je veznjaka Chelseaja nazvao majmunom. U pomoć mu je stigao Ferguson

Tri dana nakon utakmice Engleski nogometni savez primio je službenu poruku od Chelseaja u kojoj su suca optužili za rasizam.

"Pisalo je da sam rekao Mikelu da je majmun. Bilo mi je odvratno to i čitati, taj rječnik me straši. Došao sam kući, zaključao se i izolirao. Bio sam  jedno vrijeme na krivom mjestu, a onda sam dobio neočekivanog prijatelja. Nazvao me Sir Alex Ferguson. Nije to morao napraviti, ali kasnije me branio u javnosti", napisao je Clattenburg.

Na kraju je FA proveo istragu i zaključio da sudac nije kriv. Mikel je, s druge strane, zbog svog ponašanja suspendiran tri utakmice. "Objasnili su mi iz Saveza da ne smiju biti preoštri jer nisu htjeli obeshrabriti druge igrače da prijave rasističke poruke i riječi", zaključio je slavni sudac i dodao kako se nadao da će kazniti Nigerijca do kraja sezone.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.