OpTic Gaming ulazi u američko League of Legends prvenstvo i Overwatch League

Foto: OpTic Gaming

Američka esport organizacija OpTic Gaming, utemeljena 2006. godine, dugo je bila fokusirana na isključivo pucačine, a najveće uspjehe ostvarili su kroz Call of Duty franšizu. Novim investicijskim valom OpTic Gaming osigurao je sredstva za iduće velike pothvate, ulazak u američki Leageu of Legends Championship Series te mjesto u Overwatch League.

>> GIGANTI SE OKREĆU VIDEOIGRAMA Nakon Mercedesa i BMW sponzorira esport turnire
 
>>SRBI PRATE TRENDOVE Crvena zvezda slaže esport tim
 
Grupu koja investira u OpTic Gaming vodi Niel Leibman, suvlasnik Texas rangersa te izvršni direktor tvrtke Summer Energy, a sredstva bi trebala biti usmjerena u osiguravanje Houstona u Texasu za Overwatch League, kao i ulazak OpTica u američki League of Legends Championship Series. 
 
Trenutno traju pregovori s Blizzardom i Riot Gameso, a navodono je OpTic Gaming veoma blizu realizacije. Ono što mnogi ne znaju je da mjesta u tim ligama vrijede svako preko deset milijuna dolara, a uspije li OpTic u svom naumu, postat će jedna od najjačih esport organizacija na svijetu. 
 
Iako su poznati po uspjesima njihovih Call of Duty i Halo timova, OpTic se počeo etablirati i u globalno popularnijim esport naslovima poput CS:GO-a. Veliku popularnost organizacija može zahvaliti i razvoju video sadržaja na YouTubeu.
 

 

 >>> Esport je jedan od najvećih globalnih fenomena današnjice. Nema relevantnog medija na svijetu koji ne izvještavaju o najvažnijim događanjima u esport industriji, a neke od najvećih globalnih kompanija ulažu stotine milijuna dolara kako bi na vrijeme ugrabile dio ovog brzorastućeg tržišta. Na Index Sportu pratite najnovije vijesti iz esporta, intervjue s najboljim profesionalnim gejmerima i uživajte u video klipovima i mečevima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.