TRANSFERI

Odlazi igrač s najdužim stažem u ovom Milanu, na stolu je trogodišnji ugovor

Foto: Getty Images / Guliver Image

MILAN na ljeto napušta igrač s najdužim stažem u trenutnoj momčadi. Giacomo Bonaventura završit će svoju avanturu na San Siru nakon isteka ugovora.

Bonaventura je stigao u Milan sa zvukom sirene prijelaznog roka 2014. godine iz Atalante za sedam milijuna eura, nakon što je u posljednjem trenutku propao dolazak Jonathan Biabiany zbog srčanih problema, iako se bivši igrač Intera već uveliko slikao sa šalom Milana. 

I tako je Bonaventura stigao u Milanello te do danas odigrao 171 utakmicu, zabio 34 gola i 15 puta asistirao. Igrao je popularni Jack na pozicijama lijevog krila, polušpice i najčešće lijevog veznjaka, a zabio je gol za 1:1 u  talijanskom Superkupu 2016. protiv Juventusa u Dohi, gdje je Milan Vincenza Montelle osvojio posljednji trofej preko penala (4:3).

Kroz godine je iskusni veznjak, unatoč odsustvu iz dva navrata od čak ukupno 339 dana zbog ozljede i operacije koljena, postao jedan od najdražih među navijačima, koji nerijetko i skandiraju njegovo ime. 

Embed from Getty Images

Žele ga Lazio, Napoli, Fiorentina, ali mu je ponudu već poslao Torino

Mino Raiola brine o karijeri 30-godišnjeg Bonaventure, baš kao i Zlatanu Ibrahimoviću, kapetanu Alessiju Romagnoliju i golmanu Gianluigiju Donnarummi. Svi su pred odlaskom iz Milana, a Bonaventura također ne brine gdje će nastaviti karijeru jer je na meti već nekoliko klubova.

Lazio, Napoli i Fiorentina su pokazali interes za njega budući da neće morati ništa platiti jer će biti slobodan igrač. No prvi je konkretno u akciju krenuo - Torino, koji je ponudio veznjaku Milana trogodišnji ugovor, vrijedan dva milijuna eura po sezoni.

Tu su mogući bonusi ako se Torino plasira u europska natjecanja. No, s druge strane, Bonaventura bi odlaskom u Lazio, koji želi i Romagnolija, igrao u Ligi prvaka, a mogao bi i u Napoli, gdje je na klupi njegov bivši trener Gennaro Gattuso.

Dakle, Milan neće ponuditi Bonaventuri novi ugovor i njegov je odlazak praktički gotova stvar. Gdje ćemo ga gledati sljedeće sezone vjerojatno najbolje zna Raiola. 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.