Košarka

Od karcinoma preminuo košarkaš Radničkog i bivši reprezentativac Srbije

Foto: Screenshot Facebook

SRBIJU je potresla vijest o smrti 25-godišnjeg košarkaša Janka Tanasijevića. On je preminuo od posljedica raka koji mu je dijagnosticiran 2018. godine.

U travnju ove godine rak je metastazirao na jetru i Janku je preporučena nova terapija koju nije mogao dobiti nigdje u Srbiji.

Janko je čekao na financijska sredstva za liječenje

Na Facebook stranici "Budi human - humanitarne licitacije" za Janka su prikupljana sredstva, ali nedovoljno brzo kako bi košarkaš mogao dobiti potrebnu terapiju. Upravo su na Facebook stranici objavili tužnu vijest.

"Tuga i neopisiva bol! Voljeli bismo da možemo spasiti sve... I da ne moraju čekati na novac kako bi otišli na operacije, kemoterapije, transplantacije... Ali i pored sve volje i želje, nekad jednostavno nije do nas. Janko nas je napustio. Nemamo riječi da opišemo našu duboku tugu i žalost. Janko, počivaj u miru, neka te anđeli čuvaju. Nadamo se iskreno da te sada više ništa ne muči i ne boli", napisali su na humanitarnoj Facebook stranici.

Bio je student strojarstva i nikada nije gubio vjeru u ozdravljenje

Janko je igrao za KK Radnički te je 2016. godine sa srpskom sveučilišnom reprezentacijom postao svjetski prvak u Kini. Bio je student strojarstva, a unatoč teškoj bolesti, nikada nije gubio nadu u ozdravljenje.

"S obzirom na to da sam sportaš, smatram da se svaka utakmica može dobiti, s tim stavom sam izašao iz bolnice i krenuo u borbu", rekao je Janko.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.