BOKS

Objavljena bizarna pravila za Tysonov povratnički meč, Dana White umro od smijeha

Foto: Twitter

U SUBOTU ćemo konačno dočekati dugo najavljivani povratnički meč dviju boksačkih legendi, 54-godišnjeg Mikea Tysona i 51-godišnjeg Roya Jonesa Jr.

Radi se o ekshibicijskom okršaju ljudi u šestom životnom desetljeću pa će se borba održati po posebnim, prilagođenim pravilima, koja nisu svima najbolje sjela.

Nema nokauta, nema pobjednika, nema klađenja

Boksat će se osam rundi od dvije, umjesto standardne tri minute, neće biti sudaca uz ring, a nakon borbe neće biti proglašen pobjednik. Iz sportske perspektive najbizarnije pravilo za ovaj meč je da su zabranjeni - nokauti. Štoviše, ako nekom od boraca poteče krv, meč se prekida.

"Oni mogu pokazati svoje boksačke vještine, ali ne želim da daju sve od sebe kako bi jedan drugoga ozlijedili. Bit će to čvrsti sparing, ali ne bi smjelo biti nokauta, nije to borba za naslov prvaka", rekao je Andy Foster, izvršni direktor Sportske komisije Kalifornije.

Gledanje prijenosa Amerikance košta 50 dolara

Iako je s ljudske strane opravdano štititi ljude u poodmakloj dobi od teških ozljeda, mnogi su s pravom razočarani ovim pravilima, pogotovo kad se zna da gledanje pay-per-view prijenosa ovog meča u Americi košta 50 dolara.

"Ne smiju jedan drugoga nokautirati?" u nevjerici je pitao šef UFC-a Dana White kad su ga tražili da prognozira borbu pa se počeo smijati. "To će pravilo biti teško nametnuti. Volio bih se kladiti da se to neće dogoditi", rekao je White, koji se smatra Tysonovim bliskim prijateljem, a u prošlosti je surađivao s Jonesom.

Whitea su obavijestili da borba neće biti ni u kladioničkoj ponudi jer se radi o ekshibicijskom meču u kojem neće ni biti proglašen pobjednik.

"Nisam to znao. Ne znam što bih rekao. Udarci samo pristižu", zaključio je White.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.