Novinar savjetovao Bellinghama što prvo mora napraviti da uspije u La Ligi

Foto: Screenshot

JUDE BELLINGHAM najbolji je i najskuplji nogometaš koji je u ovom prijelaznom roku stigao u Real Madrid. Mlada zvijezda engleske reprezentacije i dojučerašnji igrač Borussije Dortmund stigao je u Madridu u transferu vrijednom 103 milijuna eura koji, uz moguće bonuse, može narasti i do 133.9 milijuna.

Engleski kolumnist i novinar Sid Lowe podsjetio je Bellinghama što je ključno za uspjeh engleskih nogometaša u španjolskom prvenstvu. Naveo je neke primjere igrača koji su uspjeli u La Ligi, a istaknuo da ih je puno više koji se ondje muče. Kao razlog je istaknuo probleme s prilagodbom na tamošnju kulturu i jezik.

Woodgate nije uspio, ali dao je dobar savjet

Kao primjer onog kako karijera Engleza u Španjolskoj ne bi trebala izgledati, Lowe je naveo Jonathana Woodgatea. Njega je 2004. iz Newcastlea doveo Real Madrid, a tri godine kasnije, kad je i otišao iz kluba, čitatelji Marce proglasili su ga najgorim nogometašem koji je stigao u Španjolsku u 21. stoljeću. Odigrao je ukupno 14 utakmica za Real.

Lowe je kao savjet Bellinghamu citirao Woodgatea koji je svojedobno bio rekao: "Moj savjet igračima koji stižu u Španjolsku bio bi da što je prije moguće nauče jezik i prilagode se na kulturu. Neka se barem potrude to napraviti. Nema veze ako griješiš, njima to ne smeta sve dok se trudiš."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.