Novi trener Slaven Belupa: Hrvatska mi je jedna od dražih zemalja

Screenshot: NK Slaven Belupo YouTube

NOVI trener Slaven Belupa Ricardo Moniz (58) održao je prvu konferenciju za medije. "Velika je čast raditi u Hrvatskoj. Ovo mi je jedna od dražih zemalja jer sam radio s hrvatskim igračima, kao što su Ivica Olić, Mladen Petrić, Mario Tomasov... Niko Kovač mi je bio kolega.

Oduvijek sam imao osjećaj da imaju isti mentalitet kao i ja. Borci su, žele trenirati više od ostalih, pozitivni su, hrabri i od tog trenutka sam se povezao s Hrvatskom. Nisam očekivao da ću doći ovamo. Prošle smo godine igrali dva puta pa znam nešto o klubu", rekao je Moniz.

Moniz je osvojio titule s RB Salzburgom

Nizozemac rođen 17. lipnja 1964. u Rotterdamu preuzeo je momčad od Zorana Zekića, a posljednji angažman imao je u mađarskom ZTE-u. Kao najveći uspjeh Monizove karijere ističe se dvostruka kruna s austrijskim RB Salzburgom u kojem mu je pomoćnik bio bivši izbornik Hrvatske Niko Kovač.

U svojoj karijeri vodio je i mađarski Ferencvaros, engleski Notts County, slovački Trenčin, nizozemske Eindhoven i Excelsior, njemačke HSV i München 1860, danski Randers te poljsku Lechiju. Bio je i voditelj škole nogometa u švicarskom Grasshoppersu, trener mlade momčadi nizozemskog PSV-a i individualni trener u Tottenhamu.

Želi razvijati domaće igrače

Moniz je rekao kako mu se SuperSport HNL čini zanimljivim jer ima samo deset klubova. "Nijedna utakmica nije unaprijed gotova. Gusto je, igrači moraju napraviti razliku. Ako imaš plan i principe, to nije dovoljno jer se razlike moraju napraviti u svakom pogledu. Važan je skauting i razvoj mladih, a za mene mora biti barem 15 posto domaćih igrača koje si sam razvio", smatra Moniz.

O igračima Slaven Belupa rekao je: "Nisam ih dovoljno upoznao jer ih moraš gledati cijelu sezonu. Igrali smo dva puta i znam glavne igrače, gledao sam snimke, ali je i dosta igrača otišlo. Idući tjedan napunit ću 59 godina, ali se osjećam mlado.

Prenijet ću im pozitivnu energiju, počet ćemo od nule i sa suradnicima dati ono što je igračima potrebno. Imamo dužnost napraviti nešto novo, istaknuti se i možda ući u Europu. Ništa nije nemoguće."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.