HNL

Novi igrač Osijeka: Koze bandažiraju zglobove na terenima s kojih potječem

Foto: Davor Javorović/PIXSELL

VINKO PETKOVIĆ, 26-godišnji Šibenčanin koji je do prije par dana bio igrač Hrvatskog dragovoljca, predstavio se kao novi igrač Osijeka. "Kako mi se čini ekipa iznutra? To je nova vrsta profesionalizma i daleko najveći iskorak u mojoj karijeri u svakom smislu. Momci su toliko željni i gladni, toliko žive za taj jedan cilj da ja stvarno ne vidim mogućnost da ti pokali ne završe u Gradskom vrtu.

 

Oduševljen sam. Moj nogometni put je bio od početka na terenima gdje koze zglobove bandažiraju, koliko su loši bili, do toga da vjerujem da se ovdje mogu nametnuti ekipi i da sa mnom mogu dobiti jednu dimenziju dodatnu prema naprijed." Petković je inače nakon matičnog Šibenika igrao za Split, Zagoru iz Unešića, Orkan iz Dugog Rata, Zmaj iz Makarske, GOŠK Dubrovnik, Zadar, Primorac Biograd, Varaždin te Dragovoljac.

U Prvoj HNL sakupio je 54 nastupa, šest golova i pet asistencija za posljednja dva od spomenutih klubova. Ove sezone bio je standardan u Dragovoljcu, za kojeg je u 19 nastupa postigao tri i namjestio dva gola. Nije dakle nepoznat u HNL-u, ali kako i sam kaže, došao je na daleko višu razinu od one na kojoj je bio. Međutim, ne boji se:

"Konkurencija je jaka, ali da ne vjerujem u sebe ne bih bio ovdje. Mislim da moja okomitost može dobro doći ovoj ekipi. Do sad sam bio u ekipama koje su se borile za ostanak, a ovdje gdje ćemo imati dominaciju mislim da ću moći biti jako koristan. U dvije pripremne utakmice sam uz malu minutažu ušao u nekoliko šansi. Kvaliteta u momčadi me tjera naprijed i siguran sam da ću napredovati."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.