Novi Hajdukov dragulj ušao je u povijest fantastičnim pogotkom

Foto: Ivo Čagalj/Pixsell

U 34. KOLU Hrvatske nogometne lige Hajduk je prekinuo seriju loših rezultata pobjedom na gostovanju u Puli. Bijeli su slavili čak 5:1 i tako na najbolji mogući način najavili posljednja dva derbija sezone (Osijek, Rijeka), dok je svojevrsni junak utakmice bio Michelle Šego, strijelac posljednjeg pogotka. Mladom napadaču Hajduka to je bio tek peti susret u dresu Hajduka u najvišem nogometnom rangu, a ukupno je skupio svega 150 minuta.

No i to mu je bilo dovoljno da se na stadionu Aldo Drosina upiše u strijelce i uđe u almanahe splitske momčadi kao jedan od najmlađih strijelaca u povijesti HNL-a. Ono što je posebno impresivno, talentirani Šego u povijest nije ušao bilo kakvim pogotkom, nekakvim bezveznim odbijancem, nego fantastičnim zgoditkom koji puno više pripada europskim nogometnim travnjacima. Posebice je interesantno što je Šego nominalno dešnjak, ali je eurogol Istri, volej gotovo s ruba kaznenog prostora, postigao lijevom nogom.

Michelle Šego rođen je 5. kolovoza 2000. godine, što znači da je u trenutku postizanja gola imao 17 godina, devet mjeseci i četiri dana. Ta dob svrstava ga na sedmo mjesto najmlađih strijelaca Hajduka u HNL-u i to uz bok igračima od kojih je nekolicina napravila zapažene transfere. Na prvom je mjestu, naravno, Nikola Vlašić koji je debitantski gol za Bijele postigao sa 17 godina i 29 dana. To je inače šesti najbolji rezultat i u povijesti hrvatske nogometne lige. Bolji su od njega tek Alen Halilović, Mateo Kovačić, Dino Špehar, Niko Kranjčar i Ante Čorić.

Najmlađi strijelci u povijesti HNL-a

 

Drugo mjesto iza Vlašića pripada aktualnom hrvatskom reprezentativcu Duji Čopu, koji je svoj prvi gol za Bijele zabio sa 17 godina, dva mjeseca i 17 dana. Treći je pak Andrija Balić. Kada se premijerno upisao u listu za strijelce imao je 17 godina, šest mjeseci i 21 dan. Četvrto mjesto zauzima Josip Bašić, vječni Hajdukov talent, koji je za Bijele zabio sa 17 godina, osam mjeseci i jednim danom. Bašić je debitirao u sezoni 2012./2013., a danas, pet i pol godina kasnije, skupio je sveukupno svega 31 nastup, uz dva gola i jednu asistenciju. 

Na petom mjestu nalazi se Mario Tičinović, a na šestom Zvonimir Deranja - legendarni Popaj. Obojica su svoje golove zabili sa 17 godina i sedam mjeseci s tim da je Tičinović, koji se nedavno nakon pet godina vratio u Hajduk na polugodišnju posudbu, bio sedam dana mlađi.

"Osjećaj je predivan, pogotovo nakon što sam zabio onakav gol. Ovaj zgoditak puno mi znači za daljnje samopouzdanje i nadam se da ću ovako nastaviti. Zahvalio bih treneru Kopiću na ukazanom povjerenju, sigurno da mi je ovo velika motivacija za susrete koji dolaze", rekao je Šego.

U svakom slučaju bit će interesantno gledati u kojem će smjeru još jedna priča o poljudskom vunderkindu krenuti ovaj put, no ako ga mimoiđu ozljede nema sumnje da bi se Šego mogao razviti u vrlo zanimljivog igrača.

Najmlađi strijelci Hajduka u HNL-u:

1. Nikola Vlašić      17 godina, dva mjeseca i 17 dana

2. Duje Čop            17 godina, dva mjeseca i 17 dana

3. Andrija Balić       17 godina ,šest mjeseci i 21 dan

4. Josip Bašić         17 godina, sedam mjeseci i 1 dan

5. Mario Tičinović    17 godina, sedam mjeseci i 2 dana

6. Zvonimir Deranja 17 godina, sedam mjeseci i 9 dana

7. Michelle Šego      17 godina, devet mjesec i 4 dana

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.