Novi disciplinski sudac bez milosti: Kaznio Hajduk, ali i Dinamo

Foto: Hina

KONTROVERZNI disciplinski sudac HNL-a Krešimir Vlajčević, kojeg se dovodilo u sumnju da je svojevremeno primao pozajmice od Zdravka Mamića, više ne donosi sankcije za prekršitelje pravila dobrog ponašanja na hrvatskim stadionima, no njegov nasljednik Saša Pavličić-Bekić, u svom debiju nije imao milosti. Među ostalim kažnjeni su i Dinamo i Hajduk.
 
Predstavnik NK Zagreb Dražen Medić na utakmici Zagreb-Dinamo, udaljen s klupe u 80. minuti utakmice zbog ulaska u teren za igru i protestiranja na odluku suca, kažnjen je ukorom.
 
Delegati su na tri utakmice evidentirali paljenje pirotehničkih naprava od strane gledatelja zbog čega je proveden disciplinski postupak protiv četiri kluba.
 
Na utakmici Osijek-Istra 1961 u 71. minuti na tribini istok upaljeno je nekoliko dimnih kutija bez utjecaja na igru pa je NK Osijek kažnjen minimalnom novčanom kaznom u iznosu od 5.000 kuna.
 
Na utakmici Zagreb-Dinamo iz navijačke skupine BBB u ograđeni dio igrališta u završnici utakmice ubačene su dvije baklje (bez utjecaja na tijek igre). Zbog toga su NK Zagreb kao organizator i GNK Dinamo zbog objektivne odgovornosti za ponašanje svojih navijača kažnjeni sa po 6.000 kuna.
 
Na utakmici Hajduk-Slaven Belupo evidentirana je upotreba pirotehničkih sredstava od strane navijačke skupine Torcida u 1., 11., 43., 45, 49., 77., 82. i 90. minuti utakmice kada je upaljeno 5 topovskih udara i oko 30 baklji koje su stvorile dimnu zavjesu. Zbog toga je HNK Hajduk kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 12.000 kuna.
 
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.