Nove navijačke tenzije: U Šibeniku Funcuti kontroliraju prodaju karata

KAKO se bliži uzvratna utakmica finala Kupa, u kojoj Šibenik ima priliku osvojiti prvi trofej u povijesti, sve je napetija atmosfera u Krešimirovu gradu.

Posebno će užareno biti na tribinama stadiona na Šubićevcu, jer unatoč nepopularnoj cijeni ulaznica, za očekivati je da će svih 5000 karata biti razgrabljeno. Velik dio njih i prije službenog početka prodaje pronašao je svoje vlasnike što je u razgovoru za Index potvrdio direktor Šibenika Marko Karađole:

Karađole: Neka bude prava fešta

"U prodaji će se naći 1000 ulaznica za zapadnu i nešto manje od 300 za istočnu tribinu, ostale su već preuzeli sponzori i prijatelji kluba te Klub navijača Torcida", rekao je Karađole pozvavši sve na "fer i sportsko navijanje pred povijesni susret za NK Šibenik".


A hoće li sve biti fer, ostaje za vidjeti po završetku prodaje ulaznica. Prema informacijama kojima raspolaže Index, ispred turističke agencije Noris još prije osam sati okupila se grupica od 15-ak starijih pripadnika Funcuta, kako kaže nas izvor (koji je želio ostati anoniman), sa ciljem da kontroliraju tko kupuje karte za gostujuću tribinu.

Policija: Učinit ćemo sve da ne bude novih incidenata

Glasnogovornica PU šibensko-kninske Marica Kosor priznala nam je kako policija nema takvih informacija, iako u samom gradu od jutra patrolira veliki dio organa reda: "Hvala vam na što ste nas obavijestili, ispred agencije su upravo poslane kolege koje će ispitati situaciju, a što se prodaje ulaznica, kao i utakmice u srijedu, tiče mogu kazati kako će policija učiniti sve da ne bude nikakvih incidenata", rekla nam je Kosor.

Općepoznato je kako u Šibeniku živi veliki broj navijača Hajduka, što su zorno i pokazali transparentom na prvenstvenoj utakmici ovih dvaju klubova odigranoj 17. travnja. Funcutima se, dakako, ne sviđa činjenica što će dobar dio Šibenčana navijati za Hajduk, a nemali broj puta sukobljavali su se šibenski drukeri s lokalnim pristašama Hajduka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.