LIGE PETICE

Noćna mora Luke Jovića: Niže ozljede, kradu mu golove, a ne zove ga ni izbornik

Foto: EPA

SRBIJA za tjedan dana igra jako bitnu utakmicu protiv Litve u okviru kvalifikacija za Europsko prvenstvo, a nakon toga će igrati i prijateljsku utakmicu protiv Paragvaja. Međutim, Luka Jović neće nastupiti u ovim utakmicama s obzirom na to da se dosta muči ove sezone i nije u pravoj formi.

Jović je prošle sezone igrao sjajno za Eintracht Frankfurt i u 48 utakmica je postigao čak 27 golova, a ovog ljeta je potpisao za Real. Dolaskom u Madrid, Jović se potpuno izgubio te u šest utakmica u La Ligi nije postigao niti jedan gol, a u tri utakmice uopće nije ulazio u igru, među kojima je i posljednja protiv Granade.

Od dolaska se muči s raznim problemima

Jovićeve muke počele su još po prelasku u Real. Četvrtog lipnja srpski napadač postao je igrač Reala koji ga je platio Eintrachtu 60 milijuna eura. Nakon toga je 27. srpnja ozlijedio gležanj u sudaru s golmanom Janom Oblakom te napustio teren u 30. minuti, a Real doživio od Atletica težak poraz 3:7 u prijateljskoj utakmici.

Potom se Jović uspio oporaviti i debitirati za španjolskog velikana kod Celte (1:3) u prvom kolu La Lige, kada je u 81. minuti ušao umjesto Karima Benzeme. Nakon toga je dobio tek nešto više od tri minute u porazu Srbije od Portugala (2:4) u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo i uspio se opet ozlijediti.

Mladi 21-godišnji igrač iz Bijeljine zamijenio je Luku Milivojevića u 87. minuti te poslije susreta prijavio ozljedu, zbog čega se odmah vratio za Madrid i nije bio u reprezentaciji protiv Luksemburga 10. rujna. 

Sve se nastavilo i u La Ligi

Početak sezone također mu nije podigao samopouzdanje jer je u prvih šest utakmica samo jednom bio prvotimac, a mrvice koje je dobio na terenu nisu mu dopustile da postigne gol.

I onda ga je u drugom poluvremenu druge utakmice koju je igrao od početka poslužio Lucas, a Jović je ljevicom pogodio donji kut. Burno je proslavio toliko željeni gol urlajući okružen suigračima, Bernabeu mu je pljeskao i sve mu je bilo divno.

Naime, konačno je zabio svoj prvi gol za Real, ali i postao prvi srpski nogometaš koji je poentirao za najveći klub u La Ligi nakon Milana Jankovića u listopadu 1987. Nakon toga, ponovno se vratio klupi gdje je ostao do najnovije odluke Ljubiše Tumbakovića koji ga nije pozvao za reprezentativnu akciju. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.