Noć čudesnih obrana u LP-u: Slovenski zid i najbolja rezerva skinuli nemoguće

Screenshot

ALISSON BECKER i njegovo čudo protiv Areka Milika kojim je u sudačkoj nadoknadi osigurao Liverpoolu prolazak skupine Lige prvaka i spriječio Napoli da mu uzme mjesto u nokaut fazi, već su opjevani.

No to nije jedina fantastična golmanska reakcija sinoćnjeg programa Lige prvaka.

Jasper Cillessen, prvi vratar Nizozemske, sjajan je golman, ali ima nesreću što je član kluba u kojem stoluje Marc Andre ter-Stegen. Zato mu u Barceloni ostaju samo mrvice kao što su utakmica u Kupu kralja i još par nebitnih mečeva u La Ligi i Ligi prvaka.

Jedna takva u potonjem natjecanju bila je ona protiv Tottenhama (1:1) u zadnjoj utakmici grupe LP-a. Barcelona je ranije osigurala prolazak kao pobjednik skupine pa je Cillessen dobio dio svog "garbage timea". I odlično ga je iskoristio.

Dokazuje to sjajna obrana udarca glavom Lucasa Moure. Igrač Spursa pucao je iz neposredne blizine, lopta je išla u donji desni kut mreže i svi su je već vidjeli u golu - osim Barcinog zamjenskog vratara koji se bacio i u zadnjem trenutku spriječio pogodak.

Jana Oblaka u Atleticu ne more brige kolege Cillessena. Slovenski zid, kako su ga nazvali španjolski novinari, najbolji je golman La Lige i jedan od najboljih vratara svijeta.

Zašto je to tako, pokazao je na utakmici kod Club Bruggea (0:0), u kojoj je ovim sjajnim postavljanjem i nevjerojatnom obranom tijelom spriječio gol suparničkog igrača Luana Peresa:

 

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.