Njemački prvak mijenja dobavljača dresa. Razlog je nevjerojatan

Foto: EPA

BAYER iz Leverkusena, aktualni prvak njemačke Bundeslige, aktivirat će klauzulu iz ugovora koji ima sa sponzorom i dobavljačem dresova Castoreom, i to samo dvije godine nakon što je s njim potpisao višegodišnju suradnju. Razlog za prekid suradnje je loše organiziran posao britanskog sponzora zbog kojeg njemački klub ne ostvaruje financijsku dobit, navode njemački i engleski mediji. Podsjetimo, isti sponzor od ove sezone oblači i Dinamove nogometaše.

Ono što predstavlja problem Bayeru je to što se sponzor ne uspijeva nositi s potražnjom za dresovima. Primjerice, gostujući dres kluba rasprodan je već tjednima, ali navijači još nisu uspjeli doći do njega, ističe Kicker. U klubu su sigurni da bi drugi dobavljač taj problem već odavno riješio i da zarada ne bi bila prekinuta. 

Navijači se u međuvremenu snalaze kako znaju, pa na utakmice dolaze i u dresovima reprezentacije s imenima omiljenih igrača na leđima. To nikako nije ono što je klub želio i otud ideja o promjeni sponzora.

Castore od ove sezone oblači Dinamove igrače

Castore je od ove sezone proizvođač sportske opreme hrvatskog prvaka. Zamijenio je Adidas, koji je bio tehnički sponzor Dinama od 2017. godine. Dinamo je od Castorea dobio puno bolje uvjete nego od Adidasa te će imati puno veću slobodu oko dizajniranja dresa i drugih klupskih artikala, a iz kluba su uz predstavljanje posla rekli da će i opskrba proizvodima biti bolja nego dosad.

Ipak, postoji i druga strana priče, o kojoj se već pisalo. Klubovi su se žalili na njegove proizvode, poput dresa koji se nakon desetak minuta natapaju znojem, postaju teški i otežavaju kretnju igračima. Isto tako, tijekom prošle sezone Castoreovi dresovi su se vrlo lako znali poderati, a uz deranje dresova, događalo se da s njih otpadnu i grbovi klubova.

Nadalje, navijači su se požalili i na probleme s narudžbama. Jedan navijač Newcastlea naručio je Joelintonov dres s brojem 7 na leđima, a dobio je dres Kierana Trippiera s tim brojem. Drugi navijač je pak naručio jedan dres Joelintona, a jedan Fabiana Schara, a Castore mu poslao dva Joelintonova dresa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.