hnl

Niko Kovač ga je vodio na SP u Brazil, sad je došao u zadnju momčad HNL-a

Foto: Epa

PRIJE šest godina Niko Kovač ga je vodio na SP u Brazil, a danas se, s 26 godina, vratio u HNL kako bi spasio karijeru. Oliver Zelenika novi je vratar posljednje momčadi HNL-a Varaždina. Zelenika je potpisao ugovor do ljeta 2021., a pravo nastupa imat će već u petak, kad Varaždinci budu igrali derbi začelja u Puli kod Istre.

Neobična je karijera ovog nekad perspektivnog vratara. Niko Kovač je prije šest godina šokirao nogometnu javnost kad je u Brazil kao trećeg vratara poveo Zeleniku, kojeg je Zoran Mamić, smatrajući da nema mjesta u Dinamu, poslao na kaljenje u Lokomotivu. Tadašnji golman Rijeke Ivan Vargić imao je odličnu sezonu iza sebe, no Kovač je na iznenađenje svih odlučio u Brazil povesti mladog Zeleniku (golmana kojeg je poznavao iz U-21 reprezentacije) koji je tada bio treća opcija iza Pletikose i Subašića.

Stav javnosti tada je bio da je u svemu prste imao Zdravko Mamić, koji je navodno kroz reprezentaciju želio svog vratara staviti u izlog i na njemu zaraditi. No, nije uspio.  

Štoviše, Zelenika je ubrzo potjeran i iz Lokomotive koja je tada dovela iskusnog Danijela Zagorca, a čovjek koji je bio treći vratar na Mundijalu u Brazilu morao je šansu potražiti u Rudešu.

Klub nije mogao pronaći osam mjeseci, a onda je potpisao za poljsku Lechiju iz Gdanjska. Taj transfer je bio totalni promašaj. U Poljskoj je proveo čak godinu i tri mjeseca, a za to vrijeme je upisao samo jedan nastup. Kad je pobjegao iz Poljske, postao je član nizozemskog drugoligaša NEC-a, a u četiri nastupa primio je šest golova. Dovoljno da Nizozemci odbiju mogućnost produljenja ugovora.

Sad se vratio u HNL i ovo mu je vjerojatno zadnja šansa da napravi nešto.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.