Nijemci spremni za "dvoboj velikana": Karabatić je Kielovo oružje protiv 3-2-1 obrane!

"DVOBOJ velikana", opis je kojim Eurosport najavljuje uzvratni dvoboj Lige prvaka između Kiela i Zagreba koji će odlučiti o polufinalistu najjačeg rukometnog klupskog natjecanja. Nakon 28:28 u prepunoj Ledenoj dvorani Doma sportova Kielu je pred domaćom publikom potrebna minimalna pobjeda ili remi s manje od 28 primljenih golova za nastavak natjecanja pa domaćini s razlogom ne bježe od titule favorita. No, ipak ističu kako ništa nije gotovo.

"S obzirom na prijašnje rezultate Kiela u svim natjecanjima ove sezone, domaća pobjeda protiv Zagreba možda se nekima čini kao lagana zadaća. No, Hrvatima su porazi na gostujućem terenu gotovo sasvim strani", piše Eurosport upozoravajući na činjenicu koju je nakon remija u Domu sportova istaknuo i Nikola Karabatić: "Zagreb uvijek u gostima igra bolje nego kod kuće".

Karabatićem protiv Zagrebove 3-2-1 obrane!

"U Njemačku idemo po pobjedu jer lošije od ovog ne možemo odigrati", rekao je tada ponajbolji igrač Zagreba i vjerojatno najbolji "sidrun" svijeta Igor Vori. Najave Zagrebaša nakon prve utakmice vrlo ozbiljno je shvatio i trener Kiela Alfred Gislason. "U svim utakmicama Zagreba koje sam gledao, uvijek su bolje igrali na gostujućem terenu", kaže Gislason koji je u proteklim danima svoju momčad pripremao da se suprotstavi Zagrebovoj 3-2-1 obrani koja im je u Domu sportova stvarala najviše problema.

Njegovo glavno oružje protiv tog defenzivnog sustava trebao bi biti Nikola Karabatić. Iako je Francuz u prvoj utakmici iznesen s terena 15 minuta prije kraja i nije bilo sigurno hoće li biti spreman za uzvrat zbog bolnog koljena koje ga već dugo muči, Gislason je odlučio gurnuti Karabatića u vatru i većinu tereta prebaciti na njegova leđa.

"Protiv Zagrebove 3-2-1 obrane smo se kretali presporo. Moramo poraditi na tome i pronaći način kako ih probiti. Ne smiju nam se ponavljati takve greške", kritizirao je Gislason svoju ekipu znajući da su još daleko od plasmana u polufinale. "Bit će to borba do samog kraja", poručio je Kielov kapetan Stefan Lovgren.

"Krećemo od nule i treba nam podrška navijača"

Osim što Zagreb ima momčad sastavljenu od velikih rukometnih zvijezda, poručuju iz Kiela, njihova je ogromna snaga u samopouzdanju koje ih krasi. "Naravno da možemo igrati puno bolje od Kiela. Nismo još pokazali sve što možemo", izjava je Domagoja Duvnjaka koju prenose i Kielove službene stranice. Uz Duvnjaka, kao najbolje Zagrebove igrače, Nijemci ističu Igora Vorija, te Kirila Lazarova i Ivana Balića kojih se posebno pribojavaju s obzirom da u prvoj utakmici nisu bili na svojim uobičajenim razinama.

Na putu prema trećem uzastopnom polufinalu Lige prvaka Kiel će bodriti dupkom ispunjena dvorana, s obzirom da je iz najjačeg njemačkog kluba još jučer priopćeno da je za utakmicu ostalo samo nekoliko ulaznica u slobodnoj prodaji, te nema nikakve sumnje da će se i one rasprodati do početka susreta. "S rezultatom iz Zagreba možemo biti zadovoljni. Sada krećemo od nule i zato nam treba pomoć navijača", rekao je Filip Jicha.

P.V.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.